Çanakkale’de yaz aylarının vazgeçilmez lezzetlerinden biri olan sardalye balığı, düşen fiyatıyla vatandaşın yüzünü güldürüyor. Çanakkale mutfağının simgesi haline gelen sardalye, hem sofraların hem de yaz akşamlarının baş tacı olmaya devam ediyor.

Bogaz Gazetesi Haber 2025 07 22T122437.768


Geçtiğimiz haftalarda kilosu 400 TL’ye kadar çıkan sardalye, Çanakkale Balık Hali’nde şu anda 250 liradan satışa sunuluyor. Bu fiyat düşüşü, hem balıkçıları hem de vatandaşları memnun ediyor.

Bogaz Gazetesi Haber 2025 07 22T122508.729

Yazın Vazgeçilmezi Sardalye

Çanakkale kültüründe özel bir yere sahip olan sardalye, özellikle ızgara ve buğulama olarak tercih ediliyor. Yaz aylarında düzenlenen pek çok etkinlikte de sofraların baş tacı olan sardalye, bölgenin gastronomik kimliğinin önemli parçalarından biri olarak öne çıkıyor.

Bozcaada’da kış öncesi bakım çalışmaları sürüyor
Bozcaada’da kış öncesi bakım çalışmaları sürüyor
İçeriği Görüntüle

Bogaz Gazetesi Haber 2025 07 22T122537.629

Balık Hali Fiyatları

Çanakkale Balık Hali’nde sardalyenin yanı sıra çipura 450 TL, mezgit 650 TL, yeşil istavrit 350 TL, sargoz 450 TL, levrek 750 TL ve karagöz 300 TL’den satışa sunuluyor.

Muhabir: Murat Yüksel