Çanakkale’nin Eceabat ilçesinde Kumköy’de başlayan orman yangının söndürme çalışmaları tüm hızıyla devam ediyor. Orman yangınına 9 uçak, 5 helikopter 250'ye yakın personelle müdahale ediliyor.

Çanakkale Valiliği devam eden yangına ilişkin bir açıklama yaptı. Orman yangınını söndürme çalışmalarının havadan ve karadan devam ettiği belirtilen açıklamada, “İlimiz Eceabat İlçesi Kumköy civarında çıkan orman yangınını söndürme çalışmalarına havadan ve karadan devam edilmektedir. Kumköy köyüne yakın civardaki köylerde yaşayan vatandaşlarımızın teyakkuzda olmaları önemle rica olunur” denildi.

Diğer yandan Çanakkale Orman Bölge Müdürlüğü de yangına ilişkin bir açıklama yaparak, “12.06.2024 tarihinde saat 13:27’de Çanakkale 112 AÇM’den bildirilen Eceabat Kumköy Köyü civarında orman alanından duman yükseldiği ihbarı üzerine ekiplerimiz derhal yangın mahalline sevk edilmiştir. İlk müdahale saat 13:35’te yer ekiplerimizce yapılmıştır. Yangının rüzgarın etkisi ile hızla yayılma eğilimi göstermesi nedeniyle yer ekiplerimize destek amacı ile derhal Dardanos ve civar bölgelerde konuşlu yangın söndürme ve yönetim helikopterleri ve Çanakkale, Edremit ve Milas havalimanında konuşlu uçaklarımız yangın mahalline hareket ettirilmiştir. Yangını kontrol altına alma ve söndürme çalışmalarımız ekiplerimizin yoğun ve koordineli müdahalesi ile devam etmektedir” ifadelerine yer verdi.

Kaynak: Haber Merkezi