Çanakkale Seramikleri Araştırma ve Uygulama Merkezi (ÇASEM) ve Mustafa Kemal İlkokulu işbirliği ile Profesör Ayşe Güler koordinatörlüğünde gerçekleştirilen ‘Kalbimden Toprağa Topraktan Elime’ projesi kapsamında hazırlanan eserler, düzenlenen sergi ile sanatseverlerin beğenisine sunuldu. Çanakkale seramiği ve seramik sanatını gelecek nesillere aktarmak amacıyla yürütülen bu proje, ÇOMÜ Güzel Sanatlar Fakültesi ve ÇASEM ile Mustafa Kemal İlkokulu'nun işbirliğinde gerçekleştirildi. Çanakkale İl Milli Eğitim Müdürlüğü'ne bağlı Mustafa Kemal İlkokulu 2-D sınıfı öğrencilerinin katılımıyla yürütülen projede, çocuklar kil ve çamurla çalışarak kendi eserlerini yarattılar. Sosyal sorumluluk projesi kapsamında yapılan ve öğrencilerin yıl boyunca ürettikleri eserlerin yer aldığı sergi, İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü Sanat Galerisi'nde törenle açıldı. Sergi açılışına, Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı ve ÇASEM Müdürü Yeşim Zümrüt, Çanakkale Çalışma ve İş Kurumu Müdürü Mehmet Uğur Yavuz, İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Hasan Ergüven, İl Kültür ve Turizm Müdür Yardımcısı Hilal Bayar, Mustafa Kemal İlkokulu Müdürü Mutlu Önder, öğretmenler, öğrenciler ve sanatseverler katıldı

Sergide, öğrencilerin kil ve çamurla oluşturduğu çeşitli heykeller, tabaklar, süs eşyaları ve duvar panoları yer aldı. Bu eserler, öğrencilerin yaratıcılığını ve el becerilerini sergileyerek izleyicilerden büyük beğeni topladı. Protokol üyeleri ve davetliler, sergi alanını gezerek öğrencilerden eserler hakkında bilgi aldılar ve genç yeteneklerin çalışmalarını takdir ettiler.

Çanakkale’de Caz Rüzgarı Esecek Çanakkale’de Caz Rüzgarı Esecek

'Kalbimden Toprağa Topraktan Elime' projesi, sadece sanatsal becerileri geliştirmekle kalmayıp, aynı zamanda öğrencilerin özgüvenlerini artırdı ve onlara sanata olan ilgilerini keşfetme fırsatı sundu.

Muhabir: Şahver Banu Çağlak