Çanakkale İl Jandarma Komutanlığı ekiplerince, 27 Ekim-2 Kasım tarihleri arasında 12 bin 986 şahıs ve 3 bin 556 aracın sorgusu yapıldı. Çalışmalar sonucunda 33 aranan şahıs ve 2 araç yakalandı.
İl Jandarma Komutanlığının Jandarmanın dedektifleri JASAT tarafından; banka veya kredi kurumlarının araç olarak kullanılması suretiyle dolandırıcılık suçundan 3 yıl 4 ay kesinleşmiş hapis cezası bulunan 1 şahıs, borçlunun ödeme şartını ihlal suçundan 3 ay kesinleşmiş hapis cezası bulunan 1 şahıs, 12 yaşından küçük mağdurların cinsel istismarı suçundan ifadesine yönelik 2 şahıs, hakaret suçundan 7500 TL. adli para cezası bulunan 1 şahıs, ruhsatsız ateşli silahlarla mermileri satın alma veya taşıma veya bulundurma suçundan 10 ay kesinleşmiş hapis cezası bulunan 1 şahıs, kullanmak için uyuşturucu veya uyarıcı madde satın almak kabul etmek, bulundurmak ve kullanmak suçundan 1 yıl 8 ay ve 2 yıl 1 ay kesinleşmiş hapis cezası bulunan 2 şahıs, basit yaralama suçundan 1 yıl 6 ay kesinleşmiş hapis cezası bulunan 1 şahıs, sarkıntılık yapmak suretiyle çocuğun cinsel istismarı suçundan 4 yıl 2 ay kesinleşmiş cezası bulunan 1 şahıs ile çeşitli suçlardan ifadelerinin alınmasına yönelik ve para cezası bulunan 10 şahıs olmak üzere toplam 18 şahıs yakalandı.
18 şahıstan 8 şahsın tutuklandığı bildirilirken, vatandaşın huzur ve güveni için mesai mefhumu gözetmeksizin 7/24 esasına göre suç işlenmesinin önlenmesi ve suçluların yakalanması çalışmalarına devam edildiği aktarıldı.





