Çanakkale’nin Gökçeada ilçesinde yapıan denetimde bir şarküteri işletmesinde kıyma makinasının kurtlandığı ve işletmenin hijyen açısından yoksun olduğu görüntüler mide bulandırdı. Tarım ve Orman Müdürlüğü ekiplerince ortaya çıkan olayda işletmeye yaklaşık 42 bin TL idari para cezası kesildi.

Kurtarma çalışmaları 5’inci gününde devam ediyor
Kurtarma çalışmaları 5’inci gününde devam ediyor
İçeriği Görüntüle

Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından 19 Kasım-5 Aralık tarihleri arasında 81 ilde faaliyet gösteren et, tavuk, süt ürünleri gibi yüksek riskli hayvansal gıdaların satış noktaları ile toplu tüketim yerlerine yönelik resmi kontrol planı hazırlandı. Bu kontroller çerçevesinde Çanakkale’de İl ve İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü ekiplerince 19 Kasım itibariyle denetimlere başlandı. 21 Kasım’da Gökçeada İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü kontrol görevlilerince et, et ürünleri ve süt ürünleri satan işletmede gerçekleştirilen denetimler sırasında bir şarküteri mağzasında et ve et ürünlerinin, sütlerin ve kanatlı etlerinin (tavuk eti) uygun şartlarda muhafaza edilmemesinden kaynaklı bozulmuş olduğu, son tüketim tarihi geçmiş gıda ürünleri bulunduğu, işletmenin genel ve özel hijyen şartlarını sağlamadığı tespit edildi. Ekipler tarafından bozuk olduğu ve son tüketim tarihi geçmiş olan ürünlere el konularak imhası gerçekleştirildi. 840 kilogram kanatlı eti, bin 169 kg kırmızı et, 112,5 litre süt imha edildi.

Şarküteri işletmesine yapılan denetim sonucunda toplamda yaklaşık 42 bin TL idari para cezası kesilerek işletme faaliyetten men edilip mühürlendi. Öte yandan Gökçeada İl Tarım ve Orman Müdürlüğünce Gökçeada Savcılığına işletme hakkında suç duyurusunda bulunuldu.

E17565Bf 8393 4D05 86D6 23F772E52Ccf2C9892E2 Aba9 4714 925C Ae44D7F4Df1F91Fae1F1 F9E6 4Ece B0A7 9900Fba7A4E260Dbf099 2132 4497 B6Bd 4B7868E531Df0E71D8Cf 48Cf 43Ed 995E 99E3984Bf86D

Kaynak: İHA