16-19 Haziran tarihlerini kapsayan Kurban Bayramı süresince kentlilerim sağlıklı ve hijyenik bir ortamda kurban alım ve kesim işlemlerini yapabilmesi amacı ile Çanakkale Belediyesi tarafından, İsmetpaşa Mahallesi Metin Oktay Caddesi üzerinde oluşturulan kurban satış ve kesim alanında faaliyet başladı.

Çanakkale kent merkezi ilçe ve köylerden çok sayıda besici kurban pazarına gelerek, kurbanlıklarını satışa çıkardı. Küçükbaş kurbanlıklarda kuzu ile koçlarda fiyatlar kilosuna ve ırklarına göre değişirken, 6 bin liradan başlayıp 25 bin liraya kadar çıkabiliyor. Teke ve keçilerde ise fiyat aralığı 12 ila 16 bin lira arasında değişiyor. Büyükbaşlarda ise şu ana kadar tek üreticinin yer aldığı Çanakkale kurban pazarında biri 130 bin lira, diğeri ise 220 bin lira olan kurbanlıklar bulunuyor.

Diğer yandan Kurban bayramı süresince kapasitesi 300 küçük baş hayvan olarak belirlenen Kurban kesim alanına kentliler, Ç8 ve Ç9 hatlarını kullanarak ulaşacak. Belediye Gelirler Müdürlüğü veznedarları ve yoklama memurları, kurulan satış yerlerinde hazır bulunacak. Kurban satış ve kesim alanı ile ilgili tahsilat işlemleri bizzat yerinde yapılacak. Kurban kesim ücreti ise 750 lira olarak belirlendi.

Muhabir: Veysel Akın Salkın