Çanakkale’de zeytin üreticilerini yakından ilgilendiren önemli bir uyarı yapıldı. Çanakkale İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, il genelinde yürütülen fenolojik gözlemler ve erken uyarı sistemlerinden elde edilen veriler doğrultusunda, zeytinlik alanlarda hastalık riskinin arttığını duyurdu.
Yapılan açıklamada, 7 Nisan 2025 tarihi itibarıyla tüm zeytinlik sahalarda Zeytin Halkalı Leke Hastalığına karşı ilaçlama zamanının geldiği bildirildi. Uzmanlar, üreticilerin zaman kaybetmeden gerekli önlemleri almasının büyük önem taşıdığına dikkat çekti.
Çanakkale İl Tarım ve Orman Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada, “İlimizde yürütülen fenolojik gözlemler ve erken uyarı sisteminden alınan verilere göre 07.04.2025 tarihi itibariyle tüm zeytinlik alanlarımızda Zeytin Halkalı Leke Hastalığına karşı ilaçlama zamanı gelmiştir. İlaçlamaların vakit kaybetmeden, ruhsatlı ürünler ile, rüzgarsız saatlerde yapılması, yakın çevrede arıcılık faaliyeti yürüten var ise uyarılması gerekmektedir” denildi.





