Çanakkale Balık Hali'nde hafta sonu hareketliliği yaşanıyor. Özellikle yaz aylarının gelmesiyle birlikte mangal keyfi yapmak isteyen vatandaşlar, balıkhaneye gidiyor. En çok tercih edilen balıkların başında ise sardalye ve çipura geliyor.
Sardalye ve Çipura Revaçta
Çanakkale mutfağında önemli bir yere sahip olan sardalye, hem fiyatı hem de lezzetiyle sofraların vazgeçilmezi olmaya devam ediyor. Balıkçılar, hafta sonları özellikle sahil kenarlarında piknik ve mangal yapmayı planlayan vatandaşlar sardalye ve çipura talebinde artış yaşanıyor.
Denizlerde süren av yasağı nedeniyle bazı türlerde arz düşse de, küçük ölçekli kıyı balıkçılarının avladığı balıklarla tezgahlara taşınıyor.
Çanakkale Balık Hali’nde sardalyenin kilosu 250, çipura 450, karagöz 300, iskorpit 350, levrek 600, mercan 300 ve sargoz 450 liradan satılıyor.