Çanakkale’nin Bayramiç ilçesinde belediye, benzin istasyonuna gelen kasksız, plakasız motosiklet sürücülerine satış yapmama kararı aldı. Bu duruma ise son zamanlarda artan motosiklet kullanımında kurullara uyulmaması etken oldu. Ayrıca yaşanan trafik kazalarındaki kayıplarla birlikte belediye, sürücülerin kurallara uymasına dikkat çekmek için böyle bir uygulamaya gitti.

Bayramiç Belediyesi hizmetindeki benzin istasyonundan kasksız, plakasız motosiklet sürücülerine satış yapılmayacağı duyurulurken, ilçedeki diğer benzin istasyonlarından da bu konuda hassa olmaları istendi.

Belediye Başkanı Cem Atılgan ve Bayramiç Belediyesi sosyal medya hesaplarından yapılan paylaşımlarda, “Kıymetli hemşehrilerimiz, havaların ısınmasıyla birlikte ilçemizde motosiklet kullanımı artmış ve kurallara uyulmaması nedeniyle üzücü hadiseler meydana gelmiştir. Trafik kazalarında yerine konulmaz kayıplar yaşanmıştır. Bu nedenle Bayramiç Belediyesi olarak hizmet verdiğimiz benzin istasyonuna gelen kasksız, plakasız motosiklet sürücülerine satış yapmama kararı almış bulunmaktayız. Ayrıca ilçemizde hizmet veren diğer benzin istasyonlarını da bu konuda hassas olmaya davet ediyoruz. Kıymetli motosiklet sürücüleri; kaskınızı takın, yola güvenle bakın” ifadelerine yer verildi.

Feribot yolu hız sınırı değişti! Feribot yolu hız sınırı kaç oldu? Feribot yolu hız sınırı değişti! Feribot yolu hız sınırı kaç oldu?

Bayramiç Belediyesi'nin almış olduğu, belki de Türkiye'de bir örnek teşkil edecek bu karar büyük kesim tarafından olumlu karşılandı. Paylaşımlara gelen yorumların, kararı destekler çoğunlukta olduğu görüldü. 

Muhabir: Ersan Küçükkuru