Çanakkale’de palamutun yokluğunda lüfer ve çinekop gibi balıklar yüksek fiyatlarıyla dikkat çekiyor. Bu durumun ardından zargana, balıkseverlerin gözde tercihi haline geldi. Tezgahlarda zargananın kilosu 450 liradan satışa sunuluyor.
Diğer balık çeşitlerinde de fiyatlar yükselişini sürdürüyor. Norveç somon kilosu 850 lira, orta boy levrek kilosu 700 lira, deniz çupra kilosu 600 lira, karides kilosu 600 lira olarak satılırken, Karadeniz’den gelen tekir kilosu 500 lira, yeşil istavrit kilosu 350 lira, hamsi kilosu 300 lira ve sardalya kilosu ise 250 liradan balıkseverlerle buluşuyor.
Balık fiyatlarındaki bu artış, özellikle kış mevsiminde taze ve lezzetli deniz ürünlerine ulaşmak isteyen Çanakkalelileri tezgahlarda farklı tercihleri değerlendirmeye yönlendiriyor. Zargana, fiyatının makul olması ve lezzetiyle bu dönemde Çanakkale’de en çok tercih edilen balık haline gelirken, balık tezgahları çeşitliliğiyle tüketicilere geniş bir seçenek sunuyor.




