28 Bin Dekarda 526 Üretici Yerli Tohumla Buluştu
Tarım ve Orman Bakanlığı Bitkisel Üretim Genel Müdürlüğü’nün desteğiyle yürütülen projede, 2025 yılında 28.000 dekar alanda 526 üreticiyle 1.093 torba yerli tohum toprakla buluşturuldu. Proje kapsamında 4 yerli ve 1 milli çeşit kullanılarak elde edilen sonuçlar üreticilere tanıtıldı.
Ezine Pınarbaşı Köyü’nde Büyük Katılım
Ezine’nin Pınarbaşı köyünde düzenlenen etkinliğe; Çanakkale İl Tarım ve Orman Müdürü Ergün Demirhan, ilçe idarecileri, kooperatif temsilcileri, köy muhtarları, yerli tohum firmaları yetkilileri ve çok sayıda çiftçi katıldı. Üreticilerin yoğun ilgi gösterdiği programda, yerli ve milli tohumların önemi bir kez daha vurgulandı.
Çiftçi Tekin: “Yerli Tohum Güven Veriyor”
Tarla sahibi üretici Volkan Tekin, etkinlikten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, “Yerli ve milli tohumlarla elde ettiğimiz sonuçları kendi tarlamda görmek büyük bir güven veriyor. Biz çiftçiler için en değerli şey emeğimizin karşılığını almak. Yerli tohumlarımızın ithal çeşitlerden geri kalmadığını görmek gurur verici. İnşallah bu proje diğer üreticilere de örnek olur” dedi.
Demirhan: “Tarımsal Bağımsızlık Yolunda Önemli Bir Adım”
Çanakkale İl Tarım ve Orman Müdürü Ergün Demirhan, etkinliği tarımsal bağımsızlık açısından kritik bir adım olarak değerlendirerek, “Bugün sadece bir hasat günü değil, aynı zamanda milli tarım politikamızın somut bir göstergesidir. Çiftçilerimizin ilgisi, yerli ve milli tohumlara olan güvenin en açık kanıtıdır” diye konuştu.
Demirhan ayrıca, 2022’den bu yana sürdürülen projenin başarıyla ilerlediğini ve ülke ekonomisini güçlendirmeyi hedeflediklerini belirtti.
Verimli İş Birliğiyle Tamamlandı
Tarla ve Hasat Günü, üreticilerin uzmanlara sorular yönelttiği ve sektör temsilcileriyle bir araya geldiği verimli bir ortamda sona erdi.