Çanakkale İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, Trakya Tarımsal Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü ve Gelibolu Ziraat Odası Başkanlığı iş birliğinde organize edilen etkinlikte, 14 buğday ve 2 arpa çeşidinden oluşan demonstrasyon parselleri üreticilerle buluşturuldu.

Geniş Katılım Sağlandı

Çanakkale o gün 30 dereceyi görecek
Çanakkale o gün 30 dereceyi görecek
İçeriği Görüntüle

Gelibolu’da gerçekleşen etkinliğe; Gelibolu Kaymakamı Bekir Abacı, Gelibolu Belediye Başkanı Dr. Ali Kamil Soyuak, Çanakkale İl Tarım ve Orman Müdürü Ergün Demirhan, Trakya Tarımsal Araştırma Enstitüsü uzmanları, siyasi parti temsilcileri, ziraat odası başkanları, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, teknik personel, muhtarlar ve çok sayıda üretici katıldı. Tarla Günü, tarımsal üretimin geleceği adına verimli bir bilgi paylaşımına sahne oldu.

Programda bir konuşma yapan Çanakkale İl Tarım ve Orman Müdürü Ergün Demirhan, buğday ve arpanın ülkeler için stratejik çok kıymetli bir ürün olduğu, iklim değişikliği ile birlikte son yıllarda başta kuraklık, zirai don felaketi olmak üzere doğal afetlerin sayısındaki artış, bölgelere adapte olmuş, kuraklığa, hastalık zararlılara dayanıklı, kaliteli, yüksek verime sahip çeşitlerin ön plana çıktığı, bunu görebilmek için kurulan; 14 buğday, 2 arpa çeşidinden oluşan demonstrasyonun ve bugün düzenlenen tarla gününün çok anlamlı olduğunu ifade etti. Üreticiler açısından çeşitleri uygulamalı alarak her aşamasını görme imkanı sağlandığını belirten Müdür Demirhan, üreticilerin 14 Mayıs Dünya Çiftçiler gününü kutladı.

Yeni Çeşitler Tanıtıldı, Uygulamalı Gözlem İmkanı Sağlandı

Tarla Bitkileri Bölüm Başkanı Dr. İrfan Öztürk, demonstrasyon alanındaki buğday ve arpa çeşitlerinin genetik ve tarımsal özellikleri hakkında katılımcılara detaylı bilgi verdi. Üreticiler, çeşitlerin arazi üzerindeki gelişim durumlarını inceleme fırsatı buldu. Denemeye alınan çeşitler ile ilgili bilgiler hasattan sonra kamuoyuna aktarılacak.

Muhabir: Cuma Deren