Ezine ilçesine bağlı Geyikli beldesinde Şubat ayında yapılan genel kurulda, Aynur Tunçal oyların çoğunluğunu alarak Geyikli Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı seçildi. Bu sonuçla birlikte Tunçal, Çanakkale esnaf teşkilatı tarihinde bir ilke imza attı.
Plaketle Onurlandırıldı
Geçtiğimiz gün düzenlenen birlik genel kurulunda, Ünal Özcan tarafından Aynur Tunçal’a plaket takdim edildi. Kadın bir başkanın göreve gelmesi, esnaf camiasında önemli bir gelişme olarak değerlendirildi.

“Bu Gurur Hepimizin”
Başkan Aynur Tunçal yaptığı açıklamada, kendisine verilen destekten dolayı teşekkür ederek şu ifadeleri kullandı:
“Çanakkale Esnaf ve Sanatkarlar tarihinde ilk kadın başkan olmam nedeniyle bu anlamlı plaketi takdim eden Odalar Birliği Başkanımız Sayın Ünal Özcan’a ve beni bu göreve layık gören Geyikli esnafımıza teşekkür ediyorum. Allah utandırmasın, hayırlı işler yapmayı nasip etsin.”
Kadın Temsiliyeti Güçleniyor
Çanakkale’de esnaf ve sanatkarlar alanında kadın temsiliyetinin artması, yerel ekonomide ve sivil toplum yapısında yeni bir dönemin kapısını aralıyor. Aynur Tunçal’ın başkanlığı, özellikle kadın girişimciler için ilham verici bir gelişme olarak görülüyor.
Bu gelişmeyle birlikte Çanakkale’de esnaf odalarında daha kapsayıcı ve güçlü bir yönetim anlayışının yaygınlaşması bekleniyor.





