Çanakkale’de kent merkezinde kurulan pazarda kalabalık gözle görülür seviyeye ulaştı.
Özellikle havanın da güzel olmasıyla birlikte tezgahlarda renkli görüntülerin oluşurken, bazı ürünlerin yüksek fiyatları vatandaşların dikkatinden kaçmadı.
Vatandaş Fiyat Karşılaştırması Yaptı
Pazara alışveriş için gelen vatandaşlar, sebze ve meyve tezgahlarını tek tek gezerek fiyat karşılaştırması yaptı. Artan yaşam maliyetleri nedeniyle bütçesine uygun ürünleri tercih etmeye çalışan vatandaşlar, özellikle meyve fiyatlarının yüksekliğinden yakındı. Tezgahlarda mevsimlik sebzeler ilgi gördü.
Pazarın En Pahalısı Çilek
Salı Pazarı’nda en dikkat çeken ürün ise çilek oldu. Yarım kilosu 150 liradan satışa sunulan çilek, günün en pahalı ürünü olarak öne çıktı. Kilogram fiyatının 300 liraya kadar çıktığı çilek, birçok vatandaş tarafından “lüks tüketim” olarak değerlendirildi. Kilosu 200 liradan satılan sivri biber ile kilosu150 liradan satılan salatalık pazarın en pahalı ürünleri arasında yer aldı.
Yoğunluk Gün Boyu Sürdü
Pazarda vatandaşlar hem uygun fiyat arayışını sürdürdü hem de taze ürünleri tercih etti. Çanakkale Salı Pazarı’nda hareketlilik gün boyu devam etti.
Ekonomik koşulların etkisiyle pazar alışverişinde temkinli davranan vatandaşların, temel ihtiyaç ürünlerine yöneldiği gözlemlendi.





