Çanakkale’de yerel basın sorunlarına çözüm odaklı çalışmalar yürüten ve Çanakkale’deki Gazetecilere yönelik hem ulusal hem de uluslararası çalışmalar gerçekleştirilen Çanakkale Gazeteciler Cemiyeti, yeni dönem yönetimlerin belirlenmesi için genel kurul gerçekleştirildi. Şehir Kulübünde gerçekleştirilen Genel Kurula Çanakkale merkez ve ilçelerde görev yapan cemiyet üyesi gazeteciler katıldı. Yoğun katılımlı genel kurul öncesi Gazeteciler kahvaltıda bir araya gelerek kaynaşma sağladı. Kahvaltının ardından genel kurula geçildi.
Üyelerin yoğun katılımıyla gerçekleştirilen genel kurul’da ilk olarak divan oluşturuldu. Divan heyetinin oluşturulmasının ardından saygı duruşuyla başlayan genel kurulda mali ve faaliyet raporları okunarak ibraz edildi. Oy birliği ile kabul edilen mali ve faaliyet raporlarının ardından başkan adaylarının listeleri istendi. Genel kurulda tek aday olan Mevcut Cemiyet Başkanı Hafize Akıncı, yeni dönem için yönetim kurulu listesini sundu.
Tek aday olan Hafize Akıncı’nın Yönetim Kurulunda Gülçin Akın, Mustafa Suiçmez, Gökhan Özbertun ve Utku Yaşar Cüce yer alırken, Yönetim kurulu yedek üyeleri olarak ise Erdem Arif Sürek, Yasemin Özdeş, Cemhan Şen, Altuğ Acer ve Cihan Bayralı yer aldılar. Denetleme Kurulunda ise Esma Sabaz, Hasan Sami Er ve Bünyamin Nami Tonka yer alırken, Denetleme Kurulu yedek üyelerini ise Sertan Akkaya, Elçin Yüzüak ve Doğan Zelova oluşturdu. Yönetimler üyelerin oy birliği ile seçildiler. Çanakkale Gazeteciler Cemiyetini Marmara Gazeteciler Federasyonunda temsil edecek delegeler ise yine oy birliğiyle Hafize Akıncı, İsmet Akıncı, Mustafa Yüzüak ve Gökhan Özbertun olarak belirlendi.
Cemiyetin kapısı herkese açık olacak
Yeni yönetimin oluşmasının ardından gündemin son maddesi olan dilek ve temenniler bölümünde bir konuşma yapan Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Hafize Akıncı “Bu gün Genel Kurulumuza katılarak bizimle beraber olan arkadaşlarıma teşekkür ediyorum. Yapılan oylamayla yeni yönetimimiz oluşturuldu. Bu süreçte hep beraber bir şeyler yapmaya çalışacağız. Bu süreçte yapacağımız çalışmaları sizlerin fikirleriyle yapmak istiyoruz. Şu anda da soruyorum neler yapabiliriz? Bunun için Cemiyetin kapısı her zaman hepinize açık olacak. Yönetimimize fikirlerinizle istediğiniz zaman gelebilirsiniz. Bu genel kurulda bize güvendiğiniz ve görev verdiğiniz için teşekkür ederim” dedi.
Başkan Hafize Akıncının konuşmasının ardından gazetecilerin sorunlarına ve önerilerine de kulak verildi. Genel kurula katılan gazeteciler, bu bölümde yeni yönetimden yapmalarını istediği öneri ve taleplerini dile getirdiler. Konuşmalarda Gazeteciler Cemiyetinin birleştirici gücüne vurgu yapılarak, gazetecilerin ortak sorunu için birleşim mesajı verildi.