26 Temmuz - 2 Ağustos tarihleri arasında gerçekleştirilen etkinlik, Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) Devlet Konservatuvarı Nedime Hanım Konağı ve Dardanos Yerleşkesi ev sahipliğinde sürdürülüyor.
Türkiye’nin yedi bölgesinden gelen 79 öğrenci, 17 uzman eğitmen ve 5 kişilik idari kadro, bir hafta boyunca klasik müziğin büyüleyici atmosferinde buluşuyor. Etkinlikte, keman, viyola, çello, kontrbas ve piyano gibi enstrümanlara yönelik birebir eğitimler, atölyeler ve sahne çalışmaları yer alıyor.
“Müziğin, Dostluğun ve İlhamın Buluşması”
CAKA tarafından yapılan açıklamada, bu yılki yaz okulunun yalnızca müzikal gelişim değil, aynı zamanda sosyal paylaşım açısından da büyük önem taşıdığı vurgulandı:
“Bu yaz, müziğin, dostluğun ve ilhamın birleştiği bu yolculukta hep birlikte öğrenmeye, paylaşmaya ve gelişmeye hazırız. Her öğrencinin kendi potansiyelini keşfetmesini hedefliyoruz.”
Kişisel Gelişime Odaklı Program
Öğrenciler, “Kişisel Müzik Atölyesi” anlayışıyla bireysel gelişimlerine odaklanırken; teknik eğitimlerin yanı sıra oda müziği çalışmaları, sahne deneyimi ve farkındalık atölyeleri ile çok yönlü bir eğitim sürecinden geçiyor.
Etkinlik hakkında açıklama yapan ÇOMÜ Müzik ve Sahne Sanatları Fakültesi ise şu sözlerle duygularını paylaştı:
“Dünyaca tanınan sanatçımız Cihat Aşkın’ı, kıymetli eğitmenleri, öğrencileri ve ailelerini üniversitemizde ağırlamaktan büyük bir mutluluk duyuyoruz.”
Geleceğin Sanatçıları Bu Kampta Yetişiyor
CAKA 2025 Çanakkale Yaz Müzik Okulu, yalnızca bireysel müzikal gelişimi desteklemekle kalmıyor; aynı zamanda Türkiye’nin farklı kültürel arka planlarından gelen genç yetenekleri ortak bir sanat platformunda buluşturarak geleceğin sanatçılarına ilham veriyor.