Haziran ayında GMKA, Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK), Balıkesir Üniversitesi, Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi, Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi, Balıkesir ve Çanakkale İl Milli Eğitim Müdürlükleri ile protokol imzalarının atıldığı program kapsamında tanımlanan eğitimleri ve sonundaki testleri bitiren ve ileri seviye eğitimlerle uzmanlaşmaları sağlanacak başarılı öğrenciler, Anıtkabir ziyareti, BTK’ya yaptıkları teknik gezi ve almış oldukları eğitimlerle çok verimli bir gün geçirdiler.
GMKA uzmanları ile öğrenciler 10 Kasım Atatürk’ü Anma Günü kapsamında ziyaretlerine Anıtkabir’de gerçekleştirilen anma törenine katılarak başladılar. Ziyaretin ardından BTK’ya yapmış oldukları teknik gezide BTK Başkanı Ömer Abdullah Karagözoğlu kurum olarak yapılan çalışmalar hakkında öğrencilere bilgi verdi.
Teknolojik gelişmelerle, sektörlerde yapay zekaya duyulan ihtiyaçlar ve bu konuda oluşacak istihdam alanları için oluşturulan program, genç istihdamı kapsamında oluşan nitelikli işgücü ile örnek teşkil etmesi bekleniyor. (Kaynak: www.gmka.gov.tr)
Editör: Ersan Küçükkuru