Demircioğlu Caddesi'nde gerçekleştirilen törene, Beşiktaşlı taraftarların yanı sıra eski futbolcular ve kulüp yöneticileri de yoğun ilgi gösterdi. Açılış törenine, Beşiktaş'ın efsanevi futbolcusu Pascal Nouma, Çarşı Grubu'nun liderlerinden Alen Markaryan, Beşiktaş'ın eski futbolcularından Ali Eren Beşerler, Çanakkale 1915 Beşiktaşlılar Derneği Başkanı Fatih Akın ve çok sayıda taraftar katıldı. Etkinlikte, katılımcılar tarafından Beşiktaş marşları söylenerek coşkulu anlar yaşandı.

"İsrail, hala geçmişindeki Nazi hayaleti ile savaştığı için Gazze'de bu kadar acımasız" "İsrail, hala geçmişindeki Nazi hayaleti ile savaştığı için Gazze'de bu kadar acımasız"

Meşalelerle Aydınlanan Açılış
Derneğin yeni binasının önünde toplanan taraftarlar, meşaleler yakarak ve takım marşları söyleyerek açılış coşkusunu doruğa çıkardı. Açılış konuşmalarının ardından kurdele kesimiyle birlikte derneğin yeni binası resmen hizmete girdi. Derneğin açılışında bir konuşma yapan Çanakkale 1915 Beşiktaşlılar Derneği Başkanı Fatih Akın “Büyük Beşiktaş Jimnastik Kulübü'nün yöneticileri, emekçi taraftarlarımız ve kıymetli misafirlerimiz... Çanakkale 1915 Beşiktaşlılar Derneğimizin açılışına hoş geldiniz.  Ülkemizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün izinde, Beşiktaş'ın her daim peşinde olan Çanakkale Çarşı, Üniversiteli Beşiktaşlılar ve Liseli Beşiktaşlıları bir çatı altında toplamak için çıktığımız bu yolda, en başta büyük desteği ile arkamızda duran Beşiktaş Jimnastik Kulübümüz Yöneticilerine, değerli fikirleri ve desteği ile her aşamasında yanımızda olan emektar Milli futbolcumuz büyük Beşiktaşlı Ali Eren Beşerler'e, Beşiktaş'ın efsanelerinden Pascal Nouma'ya, tribünlerin efsane ismi Alen Markaryan'a, 1903 Akaraletler Cemiyeti'ne, Güney Marmara Beşiktaşlılar Derneklerimiz, Çanakkale Çarşı, Üniversiteli Beşiktaşlılar, Liseli Beşiktaşlılar ve kıymetli ailelerimize bugün burada bizimle olduğunuz için sonsuz teşekkür ederiz. İlmi okuldan, hayatı Beşiktaş'tan diyen gençlerimizin büyükleri olarak ilmin okul dışındaki yapı taşını oluşturmak için çıktığımız bu yolda onları canı gönülden destekliyor ve kalpleri vatan sevgisi ile dolu olan çocuklarımıza güveniyoruz. Onursal Başkanımız Rahmetli Süleyman Saba'nın sözü ile konuşmamı sonlandırmak isterim; ’İyi insan olmadan iyi Beşiktaşlı olunmaz’” diye konuştu.
 

Muhabir: Şahver Banu Çağlak