CHP’de Kurultay Tartışmaları Sürüyor
CHP’de son dönemde gündeme gelen kurultay tartışmaları ve olağanüstü kurultay çağrıları parti içerisinde hareketliliğe neden oldu. Genel Başkan Özgür Özel’in delegelere yaptığı çağrının ardından Türkiye genelinde başlatılan imza sürecine Çanakkale’deki kurultay delegeleri de katılmıştı.
Çanakkale’de 11 kurultay delegesi, olağanüstü kurultayın toplanması amacıyla Barbaros Mahallesi’ndeki noterlikte imza vermişti. Sürece bir destek de Çanakkale Belediye Başkanı Muharrem Erkek’ten geldi.

Muharrem Erkek Noterde İmza Verdi
Çanakkale Belediye Başkanı Muharrem Erkek, CHP Çanakkale İl ve Merkez İlçe yöneticileri ile partililerin eşliğinde noter huzurunda imza attı. İmza işleminin ardından açıklamalarda bulunan Erkek, parti içerisinde yaşanan belirsizliklerin ve tartışmaların sona ermesi gerektiğini ifade etti.
Olağanüstü kurultayın bir an önce gerçekleştirilmesinin hem CHP hem de Türkiye açısından önemli olduğunu belirten Erkek, parti tabanının ve delegelerin iradesine dikkat çekti.
“CHP’nin Gerçek Sahibi Üyeleri ve Delegeleridir”
Muharrem Erkek açıklamasında, Cumhuriyet Halk Partisi’nin en büyük gücünün üyeleri ve onların seçtiği delegeler olduğunu vurgulayarak, delegelerin ortaya koyduğu iradenin dikkate alınması gerektiğini söyledi.
Kısa sürede yüzlerce imzanın toplanmasının önemli bir demokratik tavır olduğunu belirten Erkek, noter aracılığıyla verilen imzalarla birlikte olağanüstü kurultay sürecinin yasal zemine kavuştuğunu ifade etti.

“Bu Kaosa Son Verilmeli”
Parti içerisindeki tartışmaların sona ermesi gerektiğini kaydeden Erkek, olağanüstü kurultayın toplanmasının CHP’nin birlik ve beraberliği açısından önemli olduğunu dile getirdi.
Demokrasi mücadelesini kararlılıkla sürdüreceklerini belirten Erkek, CHP örgütlerinin güçlü bir dayanışma içerisinde hareket ettiğini ifade ederek parti yöneticilerine, örgüt üyelerine ve yol arkadaşlarına teşekkür etti.





