Dün tüm tedbirlerimi alarak aktara gittim.

Dün tüm tedbirlerimi alarak aktara gittim. Malum halen daha dolanıyor bu korona illeti aramızda. Bu yüzdendir ki evde biten bitki çaylarımı yenileyememiştim. Aktarıma bir türlü gidememiştim.
Sonbahar da yaklaşmak üzere...
Havalar soğuyacak. Ben de maskemi taktım, sosyal mesafemi koruyarak çıktım sokağa.
Aktarım beni görünce pek bi sevindi tokalaşamadık ama olsun...

Neler aldım neler.. Yeşil çay, hibiskus, zerdaçal, organik bal, lavanta yağı... Bir sürü malzeme...
Bir de bitki çayı karışımı verdi aktar.

MALZEMELER
1 ayva - 1 çubuk tarçın - 2 kakule
2 karanfil - 3 su bardağı su
1 avuç adaçayı

HAZIRLANIŞI
Ayvaları yıkayıp kabuklarını soymadan ve çekirdeklerini çıkarmadan iri parçalar halinde doğrayıp bir tencereye alın. Tarçın, kakule ve karanfili ekleyin. Üzerine suyu ilave edip kaynatın. Ayvaların kokusu çıkmaya başlayınca adaçayını ilave edip kısık ateşte 7-8 dakika daha kaynatın. Çayınızı süzün ve bal ile tatlandırarak servis yapın.