Şu sıralar armut zamanı...
Şu sıralar armut zamanı...Bizim de en çok sevdiğimiz şeylerden biri armut reçeli...
Bazıları duyunca çok şaşıyor fakat armutun reçeli çok güzel oluyor. Biz de ailecek sürekli yiyoruz. Madem armut zamanı o zaman haydi reçel yapmaya...
Benim her sene kullandığım tarifi paylaşmak istiyorum denemek isteyenler için...
500 gramarmut
2 su bardağısu
1,5 su bardağıtoz şeker
1 adetçubuk tarçın
3 adetkaranfil
1/2 adetlimon
Armutların kabuklarını soyun. Orta kısımlarındaki çekirdek ve çekirdeğin bulunduğu yuvayı çıkarın.
Bu şekilde temizledikten sonra armutları minik minik doğrayın.
Bir tencerenin içerisine doğramış olduğunuz armutları, şeker ve suyu alın. Kısık ateşte pişirmeye başlayın.
Ardından içerisine karanfil ve tarçını ekleyin. Bu şekilde karıştırarak kısık ateşte pişirin.
Armut reçelinin kıvam alması ve renginin değişmesi vakit alacaktır. Bu nedenle belli aralıklarla sürekli karıştırarak 40 dakika kadar pişirmeniz gerekecektir.
Rengini almaya başladığında içerisine limon suyu ilave edin. İçinden tarçın ve karanfili çıkarın.
Oda sıcaklığında karıştırarak soğutun. Ardından ağzı sıkıca kapalı bir kavanoza aktarabilir, dilediğiniz zaman tüketebilirsiniz.