Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Müzik ve Sahne Sanatları Fakültesi tarafından bu yıl 4. kez düzenlenen "Kültür Sanat ve Müzikte Çanakkale'ye Değer Katanlar" ödülü, ünlü besteci Arif Sami Toker’e verildi. Bu ödül, müzik sanatına katkıda bulunan sanatçıları onurlandırmak amacıyla her yıl düzenleniyor ve bu yılki tören Nedime Hanım Konağı'nda gerçekleşti.Mini konserde, Şansal Kemal Toker, babasının üç eserini seslendirdi. Bu performansa, Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Müzik ve Sahne Sanatları Fakültesi öğretim üyesi Prof. Dr. Oğuz Karakaya ve yüksek lisans öğrencileri de eşlik etti. Ardından, "Kültür Sanat ve Müzikte Çanakkale'ye Değer Katanlar" ödül törenine geçildi. Ödül, Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Rektörü Cüneyt Erenoğlu tarafından, Arif Sami Toker adına oğlu Şansal Kemal Toker'e takdim edildi.

Arif Sami Toker'in Müzik Kariyeri

1941 yılında, henüz 15 yaşında "Aşk Yolunda Avareyken" adlı ilk şarkısını besteleyen Arif Sami Toker, müzik kariyerine büyük bir adım attı. Hayatının geri kalan 56 yılında, çoğu güftesi kendisine ait olmak üzere, farklı makamlarda 500 civarında şarkı yazdı. Ankara ve İstanbul radyolarında müzik yayın şefliği yapan Toker, Anadolu turneleri ile müziğini Türkiye’nin dört bir yanına taşıdı.

Ödül törenine, Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. R. Cüneyt Erenoğlu, Arif Sami Toker’in oğlu Şansal Kemal Toker, müzikseverler ve çok sayıda vatandaş katıldı. Törende, merhum bestecinin eserlerinden oluşan mini bir konser düzenlendi.

Muhabir: Şahver Banu Çağlak