Malumunuz, cumhuriyetin yüz yılı geride kalırken büyük sanatçılardan bir asra vurgu yapan eserler bekleniyor.

Malumunuz, cumhuriyetin yüz yılı geride kalırken büyük sanatçılardan bir asra vurgu yapan eserler bekleniyor. Elbette bizim edebiyat ve basın dünyasına adım atmamızın da bu yıl içerisinde gerçekleşmesi tesadüf olarak nitelenemeyeceği için konu veya içerik sıkıntısı çekecek sanatçılara resmim ile birlikte birkaç yazımı yolluyorum ki yüz yılda cumhuriyet ne cevherler yetiştirmiş diyerek ilham alsınlar.
Fazıl listenin biraz sonlarında kaldığı için postalamaya biraz geç kalınca sayın piyanist alelacele bir marş bestelemişler. Nasıl olmuş diye de kimseye danışmadan piyasaya sürülünce; insan, cumhuriyet ilan etmeseydik de bunu dinlemese miydik diye sormadan edemiyor. O kadar Fenerli arkadaşın var Bedri’ye falan soraydın bari. Şimdi neyini beğenmedin diye soran okurlarımıza öncelikle şunu ifade edeyim ki, müzikologluk uzman olduğum disiplinler arasında üst sıralarda yer almaz ama güfte deyince sağ, olmadı sol elin parmakları kadar insanız şurada. Efendim, satır satır irdelemek süratiyle kıymetli zamanlarımızı bu meşgaleye harcamadan şu kadarını paylaşmakta mazur görmüyorum; toprak gülsün, gök tutuşsun, güneş yansın(güneş yansın mı?), dönsün dünya(toprak gülüyor, gök tutuşuyor ama çok ilginç hiç dönmeyen dünya dönmeye başlıyor).
Gelenekleri kırmak adına cumhuriyet marşında, cumhuriyet lafzının hiç geçmemesini de dikkate almayarak, alt yazısı olmadan marşı dinlemenizi salık veririm ki anlamanın da ne kadar zor olduğunu yakinen tecrübe ediniz.
‘’Bu böyle olmaz, kuyruklu-kuyruksuz fark etmeksizin bir piyanonun hemen çay ocağına alınmasını istiyorum, bu artık bir vatan meselesi olmuştur patron’’ diyerek kapıdan hışımla girdim. ‘’Şiiri hazır ama çalmayı öğrenmek için çok zamanım yok daha bestesini yapacağım ikinci el de olur’’ diyerek niyetimin ciddiliğinin hiç bu kadar yüksek olmadığını anlayan patron ‘seni siyah tuşlarla ayrı beyaz tuşlarla ayrı döverim Agah’ gibi sanatsal bir teşbihle mukabelede bulundu. Teferruata gerek yok konu belli. Çocuğun evde doğum gününde gelen orgu var azimle çalan neler başarmaz.