Halk katılımını sağlamak üzere; Çanakkale’de şehit olan öğrencilerin illerinin tespit edilip, o illerden Çanakkale’ye yürüyüş düzenlemek ve akrabalarına mezuniyet töreni düzenleyerek diploma verilmeli

Halk katılımını sağlamak üzere; Çanakkale’de şehit olan öğrencilerin illerinin tespit edilip, o illerden Çanakkale’ye yürüyüş düzenlemek ve akrabalarına mezuniyet töreni düzenleyerek diploma verilmelidir.
Açık hava müzesi oluşturulduktan sonra bir tarihi Aynalı çarşıda dijital aynalar kurulmalı, kurulan bu dijital aynalarda, halktan katılan kişiler aynaya bakınca, kendi yansımalarını, o dönemin asker kıyafetleri ile görmesi sağlanmalıdır.
1915’teki ortamın hissedilmesi için kurulacak ses sistemi ile mermi, top, tüfek ve savaş sesleri ile desteklenmelidir.
Truva ve Çanakkale’nin ortak hikayesi ile Hollywood düzeyinde bir film çekilmesi sağlanmalıdır.
Geleneksel Savaş oyunları şenliği-Cenk Meydanı-  At biniciği, okçuluk, kılıç oyunları vb yarışmalar yapılmalıdır.
Geleneksel sanatımız olan Ebru Sanatı ile Çanakkale ve Truva görüntüleriyle beraber ebru sanatı uygulamalarının yapılması ve sergisi açılmalıdır. Çanakkale’ye gelen konuklara da uygulamalarının yaptırılarak hediye edilmelidir.
1915’te Çanakkale’de şehit olanların soy kütüğünün araştırılıp, mirasçılarına ödül verilmelidir.
Belirli sayıda gerçek savaş materyallerinin ( Boş mermi kovanı, tüfek, süngü) açık arttırma ile satılması.
Geleneksel Halk oyunları topluluklarının Çanakkale’de düzenlenecek festivallerde ağırlanması sağlanmalıdır..
Guiness Rekorlar kitabına girecek büyüklükte bir taş bloka Çanakkale destanının yazılması gerçekleştirilmelidir.
Çanakkale hakkında dünya çapında milli ve milletlerarası bibliyografi kitapları düzenlenmesi ve bu konudaki tüm kitapların ve belgelerin bulunduğu bir Savaş Kütüphanesi oluşturmalıdır.
Denizaltı müzesi oluşturulmalıdır. Ek olarak Şehrin meydanına ve bazı semtlere Nusret Mayın Gemisinin ve Onbaşı Seyit’in, elinde Anzak askeri taşıyan asker, Truva Atı’nın prototipinin yapılması ve bunların küçük biblolarının yapılması sağlanmalıdır.
Belirli tarihi bölgelerde Android ve App telefonları algılayıcı sensörlerle, telefona fotoğraf ve açıklamalar gönderilmesi, İsteyenlerin ise bu gönderilen mesajları sosyal ortamlarda paylaşarak Çanakkale’yi sosyal medyada da ilgi çekici hale getirilmesi sağlanmalıdır.
Çanakkale Savaşı’nın yapıldığı cephelerin Zeplin ile şehri yukardan gezilmesi, Çanakkale’de Şehit insanların hangi meslek dallarından olduğu çıkartılıp, istatistiksel bir belge veya kitap hazırlanması, Kaz Dağları’na gezi düzenlenmesi,  Gezi sırasında bu dağ hakkında dünyaya bilgi verilmesi, Gelenlere bir yemek öğünü olarak karavana verilmesi, 57.Alayın orada o dönemin kıyafetleri ile beraber sabah namazının topluca ifşa edilmesi, Çanakkale Opera’sının yazdırılıp sahnelenmesi, Yabancı sanatçılarla beraber düzenlenmesi, Çanakkale savaşını anlatan tiyatro oyunları ve müzikal sahnelenmesi, Çanakkale Türkülerinin ve şiirlerinin bulunduğu bir albümlerin oluşturulması, Türk ve yabancı askerlerin yazdığı mektupların bir kitapçıkta toplanması ve dağıtılması, Halk dansları ile Çanakkale’nin anlatılması, ve 32 farklı büyükşehirde ve Çanakkale’de sergilenmesi yapılmalıdır.
Troya Halk kültürü ürünleri sergisi açılması ve kültür evi kurulmalıdır.
Kutlama  para ve pul bastırılması ve  Savaş Stratejilerinin ve haritalarının bastırılmalı( Broşür, Prestij Kitap) gerçekleştirilmelidir.
Çanakkale ilimizin marka şehir olması için yukarıda yazdığımız önerileri çoğaltmak mümkündür. Önemli olan istekle bu düşüncelerimizi hayata geçirmektir.