Çanakkale Belediye İş Merkezi önünde gerçekleşen etkinlik, kitabın baskısını üstlenen Almina Kitabevi'nin organizasyonuyla hayata geçirildi. Kitapseverlerin yoğun ilgi gösterdiği etkinlik, Döner'in yazarlık serüveninde önemli bir dönüm noktası oldu. 1961 yılında Çanakkale’de doğan Kenan Döner, taksicilik mesleğinden emekli olduktan sonra edebiyat dünyasına adım attı. 2005 yılından bu yana yazarlık yapan Döner, farklı türlerde eserler kaleme alarak edebiyat dünyasında kendine sağlam bir yer edindi. Bugüne kadar yayınladığı kitaplar arasında Çoban Oğlu, Mavi Ada, İda’da Ağaç Kesintisi, Priapos, Soymak Kolay Üretmekten, Zamanın Ruhunda Hayatın Algısı, Duyulmayan Çığlık ve Suyun Şırıltısında Anadolu yer alıyor. Yazarın son kitabı Demokrasi Kazanı, yazarlık kariyerindeki 9. eser olarak dikkat çekiyor. Kenan Döner’in Demokrasi Kazanı adlı kitabının tanıtım ve imza günü, Çanakkale halkı tarafından büyük bir ilgiyle karşılandı. Çanakkale Belediye İş Merkezi önünde düzenlenen etkinlikte, okurlarıyla sohbet eden Döner, edebiyat yolculuğuna dair tecrübelerini paylaştı. Almina Kitabevi'nin desteğiyle düzenlenen etkinlik, Döner’in eserlerine olan ilgiyi bir kez daha gözler önüne serdi.
Yeni Kitapta Öne Çıkan Temalar
Yazmayı 15 yaşından beri sevdiğini belirten Döner; “Okumayı, yazmayı seviyorum. Sevdiğim için de kurgu yapıyorum. Kitaplarım da içerik olarak, kısaca, özet olarak şey yaparsak, Çanakkale bölgesinin mitolojik felsefi, belgesel romanı olarak düşünebilirsiniz. Çanakkale mitolojik ve felsefi bir yapıya sahip. Lamsokos'ta Epikros diye bir filozof var, matematikçi. Asos'ta Aristo okul kurmuş. İki filozofun, dünyaca ünlü iki filozofun okul kurduğu yer işte. Bir de Anaksagoras, Lamsokos'ta vefat etmiştir. Orada okulu vardır. Kendisi Urla'lıdır. Urla'dan Atina, Atina'dan buraya gelmiştir.” dedi. Kitaplarında Çanakkale’nin mitolojik ve felsefi öğelerini ele aldığını belirten Kenan Döner; “Kitaplarımda mitolojik efsanelerin Çanakkale bölgesinde yaşanmış olan işte Troya'sıyla Adalarıyla, Asos'uyla… Priapos da Karabiga'nın eski mitolojik hikayesi, efsanevi yapısını anlattığı bir romandır. Karabiga, Avşar adası, Marmara Adası üzerinde bir hikaye kurdum. Amacım Priapas'a dikkat çekmekti. Çanakkale'nin mitolojik felsefi panoramasını çıkarttım ben. Bundan sonra da yazmaya devam edeceğim. Şu son üç kitabım denemedir. Altı tanesi romandır” dedi.
''Çanakkale'de güzel bir boşluğu dolduran bir yayın evi olduk''
Almina Kitap ve Yayın Evi kurucusu Lapseki doğumlu, hava kuvvetlerinden emekli asker Mustafa Gür ise gazetemize yaptığı açıklamada şunları söyledi; “Kendim de yazarım. Bilge İnsan ve Yüreğinize Dokunacağım diye iki kitabım var. Bilge İnsan kitabımın dördüncü baskıyı yaptı. Çanakkale'de bu boşluğu gördüğüm için Almina Kitap ve Yayın Evi'ni kurdum. 3 sene oldu, çok iyi gidiyoruz. Aşağı yukarı 60 kişiye yakın yeni kitabımız oldu. 40'a yakın yazarımız var. Kitap basımı haricinde, Çanakkale bölgesinde, merkezde ve ilçelerde kitap fuarları, imza günleri, festivaller yapıyoruz. 20'nin üzerinde kitap festivali yaptık. Lapseki ilçesinde. 5 kere, Ezine ilçesinde 3 kere. Milli eğitim ve kaymakamlıklar vasıtasıyla. Burada Çanakkale'de güzel bir boşluğu doldurduk. Hem yerel yazarlarımız bizim içimizde olduğu gibi Türkiye'den de çok kuvvetli yazarlarımız var. Kırmızı Kedi'den kitapları çıkan yazarlarımız bizden kitaplarını çıkardı son dönemde. Yani Çanakkale'de güzel bir boşluğu dolduran bir yayın evi olduk. Üzerimizden işlerini yapmaya çalışıyoruz. Çok kuvvetli yazar kadromuz var” dedi.