“Hizmet için amaçlı çalışma” kavramını gündeme getirmemiz gerekiyor. Bunun anlamı Halk Oyunlarımızı tanıtım amaçlı kullanmada, işbirliğine dayalı bir amacı uygulamamız gerekiyor.

 
“Hizmet için amaçlı çalışma” kavramını gündeme getirmemiz gerekiyor. Bunun anlamı Halk Oyunlarımızı tanıtım amaçlı kullanmada, işbirliğine dayalı bir amacı uygulamamız gerekiyor.
 
Bu kapsamda ayrımcı, çatışmacı uygulamalara değil, birleştirici çalışmalara ihtiyaç görünmektedir.  Bazı grupların engelleyici çalışmalarına karşılık, bizim de içinde bulunduğumuz, halk oyunlarına hizmeti amaç edinenlerin geliştirdiği “Köklü üslup farkı”  barışçı, birleştirici, sağlıklı bir işbirliğine dayalı birliktelikleri ortaya koymalıdır. Bu yeni anlayışla artık uzlaşmayan ve çağdaş düşünemeyenlerin etkisi camiada gün geçtikçe azalacaktır.
 
Halk oyunlarımızı daha ileriye götürebilmek için halk oyunlarına hizmet etmeyi amaç edinenlerin artık bir araya gelerek “Güç Birliği” oluşturmaları gerekir. Günümüzde çok az sayıdaki ayrılıkçı düşünenlerin vesayetinin artık, insanların üzerinden kalkmasının rahatlığı her yerde görülmektedir.
 
Basit ve etkin önlemlerle karşılaşılan tüm engeller aşılmıştır. Halk oyunlarımızın derlenme çalışmaları Anadolu da büyük bir titizlikle genç araştırmacılar tarafından yapılmaya başlanıldığını büyük bir memnuniyetle öğrenmiş bulunuyoruz.  Ortaya çıkacak yeni derlemeleri ve mevcutları sanatsal faaliyetlerde kullanmak, görsel sanat dallarına yeni bir soluk getirecektir. Halk oyunlarımızın Geleneksel Formlarındaki düşünce ve duygulanım sistemi dikkate alınarak yeni düzenlemelerin yapılması da halk oyunlarımızı seyredilir noktaya taşıyacaktır. Halk oyunlarımızda ulaşılan Halk Kültürü unsurlarının hemen kullanılması, bilgilerin yaşamasına imkan vereceği gibi, uygulamalara da yeni soluklar getirecektir.