Halk oyunlarımız önemli toplumsal krizlerde asla vazgeçilmeyecek bir düzenleme faktörüdür. Günümüzde toplumsal bir çok olayın meydana geldiği gözlendiğinde...

Halk oyunlarımız önemli toplumsal krizlerde asla vazgeçilmeyecek bir düzenleme faktörüdür. Günümüzde toplumsal bir çok olayın meydana geldiği gözlendiğinde, Halk oyunlarıyla ilgili  politikalar daha da önem kazanmıştır. Bu anlamda  Halk oyunları konusunda, Üstesinden gelinmesi gereken bir dizi görevle karşı karşıya kalınmıştır. Özellikle ülke boyutunda  faaliyet gösteren fanatik bir azınlığın Dans yarışmalarıyla gençlik üzerinde  yeni yanlışlıklar yapmasının önüne geçilmesi  gerekmektedir. Saldırgan bir kültür yozlaşmasının en sapık biçimi olan bu düşünce ile baş etmek için yalnızca idari yöntemler yetmeyecektir. Bu nedenle ülkemizde en çok üzerinde durulması gereken konu, daha başka ciddi önlemlerin alınması gerekliliğidir. Öncelikle Halk Oyunlarını genç kuşaklara   ulaştıracak medya araçlarına, olanaklarına sahip olunması gerekmektedir. Halk oyuncularıyla ilgili yapılacak işlerin, sohbetlerin ötesine taşınıp, bu konuya daha somut  eğilmek  zamanı çoktan gelmiştir.  En önemli görev, gençler   arasında yanlış düşmanlıklar oluşturulmaması ve çatışmalara, yanlış kavramlara çekilmemesi gerekliliğidir. Çünkü halk kültürünü kösteklemeyi amaç edinenler kısa vadede her türlü yolu kullanmakta, olayı politize etmekte, medyayı kullanarak bunları birer araç haline getirmektedir. 
            Bunun için, Halk oyunlarının sağlıklı bir şekilde genç nesillere aktarılması amaç olmalıdır. Toplumumuzda barış içinde birlikte yaşamak için, genç nesillere bu halk kültürü unsurunun mutlaka öğretilmesi gerekmektedir. Bunun da  önemi çok büyüktür. Çünkü bunun için, problemler hakkında bilgi sahibi olmamak, cahil olmak, ön yargılı olmak, düşmanlıkların kolayca gelişebileceği bir ortamı meydana getirir. Hızla küreselleşen dünyamızda, halk kültürünün yaygınlaşması için çaba sarf edenlerin her anlamda, daha yoğun bir fikir alışverişi içinde olmaları kaçınılmaz olmalıdır. Bu fikir alış verişi çoğu zaman da zorlama bir alış veriştir. Bir sürü zorluğu da beraberinde getirecektir. En temel ve önemli şey, zorluklar içinde birlikte var olabilmeyi sağlamak, bunun için de zorluklara ve gerilimlere tahammül etmeyi öğrenmek  olmalıdır.
 
                         Halk oyunlarının genç kuşaklara aktarılmasında ki  görevlerden  biri de, ötekini, diğerini, farklı olanı anlamak,  hizmet etmek  için çalışmak ve hoşgörülü olmaktır. Çünkü hoşgörü  son derece zor, hoş bir tadı olan  erdemdir. Bu erdem, rahatına düşkünlerin anlayışının tam tersidir. Hoşgörü; ilgisizliğe, aldırışsızlığa, değil, karşılıklı saygıya dayandığı takdirde  Halk Oyunlarının öğretilmesinde başarıya ulaşacaktır. Bu nedenle en önemli görev, diyalog içinde gerekli olan iletişim araçlarının kullanılması gerekmektedir.
 
           Bu soyut bir görev değil, hemen başlatılması gereken bir husustur. Ülkemizde Halk oyunlarıyla ilgilenenlerin sayısı üç milyon kişiyi bulmaktadır. Bu nedenle herkese önemli görevler düşmektedir. Kent kültürlerinin içinde  gerekli olan Halk Oyunlarının  oluşması desteklenmelidir. Gençlerin yanlış imaj ve uygulamalardan korunması için  gerekenler yapılmalıdır. Halk kültürü içindeki Halk oyunlarının anlamlı bir şekilde öğrenilmesini ve tanıtımını yapmalıyız. Kişisel çıkarları bir yana bırakıp kamu mantıklı hizmeti gerçekleştirmeliyiz. Hizmet kurumları arasındaki diyalogun kurulması için, açık ve dürüst, her tarafın beklentilerine cevap verecek düzenlemeleri gerçekleştirmeliyiz.