Çanakkale vefat haberiyle yasa boğuldu
Çanakkale vefat haberiyle yasa boğuldu
İçeriği Görüntüle

Saat 14:00 sıralarında Marmara'daki çok sayıda ilde hissedilen şiddetli bir deprem meydana geldi. Sarsıntının merkez üstü merak edilmeye başlanırken vatandaşlar büyük korku yaşadı.

Yer hareketinden bir süre sonra AFAD depremin detaylarını açıkladı. Merkez üssü Bursa Gemlik olan sarsıntının büyüklüğü 4,3 olarak bildirildi. Derinlik ise 12,91 kilometre olarak aktarıldı.

Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü (KRDAE) ise depremin merkez üssünü Bursa Gemlik Şahinyurdu, büyüklüğünü 4,4 olarak açıkladı. Derinliğe ise 7,5 kilometre şeklinde yer verildiği görüldü.

İçişleri Bakanlığından yapılan açıklamada da "Bursa Gemlik’te 4,3 büyüklüğünde bir deprem meydan gelmiştir. AFAD ve ilgili kurumlarımızın tüm ekipleri saha taramalarına derhal başlamıştır. An itibarıyla herhangi olumsuz bir durum bulunmamaktadır. Depremden etkilenen vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimizi sunuyoruz. Allah ülkemizi ve milletimizi afetlerden korusun" ifadelerine yer verildi.

Dün de yine aynı noktada depremler meydana gelmiş ve tedirginlik yaratmıştı.

Ekran Görüntüsü 2025 07 02 140945

Kaynak: Haber Merkezi