Soğuklar iyice bastırmışken kendimizi iyice korumamız ve vücut direncimizi arttırmamız gerekli.



Soğuklar iyice bastırmışken kendimizi iyice korumamız ve vücut direncimizi arttırmamız gerekli. Bunun için mutlaka bitki çayları içmeli ve bağışıklık sistemimizi güçlendirmeliyiz. Bunun için birçok farklı bitki çayı karışımı hazırlayabiliriz. Ben de sizlerle denediğim ve deneyeceğim farklı bitki çaylarını paylaşmak istedim;

Öncelikle zencefil, Asya’nın tropikal bölgeleri olan zencefil Avustralya, Brezilya, Çin, Hindistan, Jamaika, Batı Afrika ve Amerika Birleşik Devletleri’nin tropikal bölgelerinde de yetiştiriliyor. Faydaları saymakla bitmeyecek zencefil, grip, soğuk algınlığı, boğaz ağrısı ve öksürüğün yanı sıra, mide bulantılara da çok iyi geliyor.

Ardından belki de adını ilk kez duyacağınız ökse otu, ağaç gövdelerine tutunan ve sarmaşık gibi büyüyen ökse otu, genellikle kan basıncını düşürmede kullanılıyor. Ökse otunun bazı kültürlerde iyi şans getirdiğine, büyüye karşı koruduğuna ve doğurganlığı artırdığına inanılır. Kas kasılmalarına, sinirsel gerginliğe, astıma, yüksek tansiyona ve mide kasılmalarına karşı birebir olan bu otun çayını içebilirsiniz.

Bir de tabi ki sinemaki var, Somali, Mısır, Hindistan, Ortadoğu ve Sudan’da yetişen sinameki, bağırsakları temizler, iştahı kapatarak diyet yapanlara yardımcı olur ve şişliği alır. Bu bitki, müshil etkisi sebebiyle ilaçlarda sıkça kullanılır. Bu nedenle sinameki çayını bu etkisini unutmadan içmenizi öneririz.

Hibiskus, ise en sevdiğim bitki, Jamaika, Meksika, Orta Amerika, Güney Amerika ve Karayip Adaları’na özgü bir bitki. Sıcak ve soğuk olarak tüketilebilen hibiskus çayı; genellikle zencefil ile birlikte hazırlanır. Yüksek oranda C vitamini içeren hibiskus, birçok bitki çayında renk ve ekşilik vermesi için de kullanılır. Kolesterol ve tansiyon sorunu olanlar mutlaka denemeliler.