Tarım ve Orman Bakanlığı'nın Uzman Eller Projesi ile kırsal bölgelerdeki üreticilere sunduğu desteklerle, tarımsal üretimde modern tekniklerin kullanılmasını teşvik ederek verimliliği artırmayı amaçlıyor. Bu proje sayesinde üreticiler, daha yüksek kalitede ve miktarda ürün elde ederek, hem kendi gelirlerini artırıyor hem de ülke ekonomisine katkıda bulunuyor. Erğil, Kırsalda Uzman Eller Projesi sayesinde 76 saanen keçi ve 3 saanen teke desteği alarak işletmesini büyüttü. Erğil, “Bu destekler sayesinde hayvan sayımı 157’ye çıkardım. 2022 yılında 150, 2023 yılında ise 250 oğlak elde ettim. 2023 yılında 49 bin litre keçi sütü üreterek önemli bir gelir elde ettim. Bu proje bana hayalimi gerçekleştirme ve tarımsal üretime katkıda bulunma imkanı sundu,” dedi.

Ezine ilçesine bağlı Bozköy Köyünden Fatma Bulan da Kırsalda Uzman Eller Projesi'nden yararlanan bir diğer başarılı üretic oldu.. Bulan proje kapsamında aldığı destekle üretim kapasitesini artırarak, hem kendi gelirini yükseltti hem de köy ekonomisine katkıda bulundu Beybaşı Köyünden Hasan Yıldız ise bu projeyle büyük bir değişim yaşayan üreticilerden biri. Yıldız, proje sayesinde aldığı hibeyle işletmesini büyüttü ve üretim kapasitesini önemli ölçüde artırdı.  Ezine İlçesine bağlı Bozköy Köyünden Fatma Bulan,'' Kırsalda Uzman Eller Projesi kapsamında aldığım 50 arılı kovan, arıcılık alet ve ekipmanları desteği ile işletmemi geliştirdim ve arılı kovan sayımı 100'e çıkardım. 2023 yılında 800 kilogram bal, 200 kilogram polen ve 70 ana arı üreterek önemli bir üretim hacmine ulaştım. Ürettiğim bal ve diğer arıcılık ürünlerini kayınpederime ait satış dükkanında son tüketiciye ulaştırarak gelir elde ediyorum. Bu proje sayesinde tarımsal üretime katkıda bulunma ve aile bütçesine katkı sağlama imkanı buldum'' dedi.
Beybaşı köyünden Hasan Yıldız  ise  ''Kırsalda Uzman Eller Projesi'nden aldığım 250.000 TL hibe ile 3 simental gebe düve alarak büyükbaş hayvancılık işletmemi kurdum. Projeye ek olarak 10 gebe düve daha satın alarak anaç simental hayvan sayımı 13'e çıkardım. Yeni doğan buzağılarla birlikte toplam hayvan sayımı 25 büyükbaş hayvana ulaştı. 2023-2024 yılında 81.000 litre inek sütü üreterek önemli bir süt üretim kapasitesine sahip oldum. Bu proje bana kısa sürede kendi işimi kurma ve tarımsal üretime katkıda bulunma imkanı sundu'' diye konuştu.

Hedef  Kırsala Dönüşü Teşvik Etmek
Çanakkale İl Tarım ve Orman Müdürü Nazan Türkarslan yaptığı açıklamada şunları söyledi.
"Projeden faydalanan üreticilerin işletmelerini büyütme, üretim kapasitelerini artırma ve gelirlerini yükseltme imkanı bulduklarını ifade etti. Türkarslan, projenin kırsalda kalkınmaya yönelik önemli bir destek olduğunu ve tarımsal üretim ve hayvancılığın gelişmesine katkıda bulunduğunu belirtti. Kırsalda Uzman Eller Projesi, kırsala dönüşü teşvik ederek ve kırsal alanda yaşayan üreticilere önemli bir destek sağlayarak tarımsal kalkınmaya katkıda bulunmaktadır. Bu proje kapsamında hibe alan üreticiler, işletmelerini büyütmekte, üretim kapasitelerini artırmakta ve gelirlerini yükselterek İlimizin tarımsal hasılasına katkı sağlamaktadırlar. Hedefimiz, kırsaldaki tüm üreticilere ulaşarak, onların hayallerini gerçekleştirmelerine ve tarımsal üretimde daha da ilerlemesine katkıda bulunmaktır” 
 

Muhabir: Senem Erdem İnal