Çanakkale İl Tarım ve Orman Müdürü Nazan Türkarslan, Çanakkale'nin coğrafi işaret tescilli ürünlerinden biri olan "Yenice Kırmızı Biberi" işleme tesisi olan Elyes Gıda Ürünleri İşletmesini ziyaret etti. Türkarslan, tesisin işleyişini yakından inceleyerek, Yenice Kırmızı Biberi'nin üretim süreci ve tesisin faaliyetleri hakkında bilgiler aldı.

Coğrafi İşaret Tescilli Ürün Yenice Kırmızı Biberi'nin İşlenme Süreci

Türkarslan'ın ziyareti sırasında, Yenice Kırmızı Biberi'nin işlenme süreci detaylı bir şekilde incelendi. İşleme tesisi içinde kullanılan ekipmanlar, üretim hatları ve kalite kontrol noktaları yakından takip edildi. İl Müdürü Türkarslan, Elyes Gıda Ürünleri İşletmesi sahiplerinden Yenice Kırmızı Biberi'nin ekiminden hasatına, işlenmesinden paketlenmesine kadar olan süreçler hakkında detaylı bilgiler edindi. Bu bilgiler, Çanakkale'de coğrafi işaret tescilli ürünlerin sürdürülebilir üretimine katkı sağlamak amacıyla diğer tesislerle de paylaşılacak.

Haber: Veysel Akın Salkın

Muhabir: Ersan Küçükkuru