"İlk İşim İlk Görüşmem" projesi, 2024 yılı itibarıyla mezun olacak meslek liseli öğrencilerin, İŞKUR kayıtlarının yapılmasının ardından Ticaret ve Sanayi Odası, Esnaf ve Sanatkarlar Odası ve Lokantacılar ve Köfteciler Odası aracılığıyla işverenlerle ilk iş görüşmelerini gerçekleştirmelerini amaçlıyor. Proje, gençlerin iş hayatına adım atmadan önce gerekli bilgilendirme ve yönlendirmelerin yapılmasını sağlıyor.

Dikili’de orman yangını Dikili’de orman yangını

Protokol İmza Töreni

Protokol imza töreni, Biga Kaymakamı  Erdinç Dolu'nun yanı sıra, Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Mehmet Yavuz, İŞKUR İlçe Müdürü Emrullah Narin, İlçe Milli Eğitim Müdürü Erkan Bilen, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Müdürü Nermin Şahin, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Şadan Doğan, Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı İbrahim Mutur ve Lokantacılar ve Köfteciler Odası Başkanı Erkan Özkan'ın katılımıyla gerçekleştirildi. Tören sırasında tüm katılımcılar, projenin detayları hakkında bilgi alarak, gençlerin iş bulma süreçlerine katkı sağlamayı hedefleyen bu önemli girişim için protokol imzaladı. İmza töreninde, gençlere çalışabilecekleri işler hakkında detaylı bilgilendirmeler yapıldı. Kaymakam Erdinç Dolu, projeye olan desteğini ifade ederken, iş dünyası ile gençlerin buluşturulmasının önemine değindi. Projenin, gençlerin iş hayatına adaptasyonunu kolaylaştıracak ve mesleklerinde daha hızlı ilerlemelerini sağlayacak bir adım olduğunu belirtti.

"İlk İşim İlk Görüşmem" projesi kapsamında, meslek liselerinden mezun olacak öğrenciler, proje ortakları tarafından belirlenen iş yerlerine yönlendirilecek. Burada ilk iş görüşmelerini gerçekleştirecek olan gençler, iş dünyasında deneyim kazanarak kariyerlerine güçlü bir başlangıç yapma fırsatı bulacak. Bu süreçte, İŞKUR tarafından iş başvurusu ve görüşme teknikleri konusunda eğitimler de verilecek.

Muhabir: Senem Erdem İnal