Kent Konseyi ile Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) arasında işbirliği protokolü Rektör Prof. Dr. Sedat Murat ve Kent Konseyi Başkanı Hulusi Evren Kızoğlu tarafından imza altına alındı.
 
İmza törenine Kent Konseyi Yürütme Kurulu üyeleri; Prof. Dr. Pelin Kanten, Ümit Burunlular, Kahraman Uzan, Celil Kankaya, Görkem Önal, Çevre Meclisi Başkanı Bünyamin Nami Tonka, Kent Konseyi Genel Sekreteri Alper Usta katıldılar. Protokol ile Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi ile Çanakkale Kent Konseyi arasında; kültür, tarih, çevre, sanat, spor, bilim ile diğer tüm alanlarda çalışma yöntemlerinin tespiti ve uygulanmasında işbirliği yapılması planlandı.
 
Çanakkale Kent Konseyinin, meclislerinin ve çalışma gruplarının Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi’nin katkılarıyla kentin gelişimine katkı sağlamak, problemlerinin tespitini yaparak çözüm önerilerini geliştirmek, projeler üretmek Çanakkale ile ilgili bütün çalışmalarda bilimin öncelenmesini sağlamak saha araştırmalarına ve bilimsel referansa dayanan ortak akılla bulunan sonuçların kamuoyuyla paylaşılmasını amaçlayan protokol Üniversite ve Kent Konseyi’nin yapacakları çalışmalar için dayanak oluşturacak. Protokol; Çanakkale Kent Konseyini oluşturan Sivil Toplum Kuruluşları, dernekler başta olmak üzere Kent Konseyini oluşturan tüm paydaşları, gönüllüleri yakından ilgilendiriyor. Kent Konseyinin önümüzdeki süreçte yapacağı ‘Aktif yurttaşlık, katılımcılık, gönüllülük, kent okur-yazarlığı’ başta olmak üzere tüm çalışmaların bilimin ışığında bilimsel verilerle yapılmasının sağlanarak kentin gelişimine ufuk katan ve ivme kazandıran sonuçların elde edilmesi hedefleniyor.
 
Haber Merkezi