Türkiye’nin önemli sanayi kuruluşlarından Kale Grubu’nun, yüzde 50’nin üzerindeki pazar payı ile yapı kimyasalları sektöründeki lider firması Kalekim’in Balıkesir’de kurulacak yeni fabrikası için imza töreni düzenlendi. İzmir ve İstanbul aksında kalan ve yakın zamanda pek çok ulaşım yatırımıyla birbirine entegre olacak altın çember denilen bölgenin kalbinde yer alan Balıkesir’de; bölge ekonomisine büyük katkı sağlayacak Kalekim'in fabrikası için düzenlenen imza töreni Balıkesir Valisi ve Balıkesir Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanı Ersin Yazıcı, Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur, Kale Grubu Başkanı Zeynep Bodur Okyay ve Balıkesir Sanayi Odası Başkanı ve Balıkesir Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanvekili İsmail Uğur’un katılımıyla gerçekleşti.

Türkiye’de 43 yıllık geçmişiyle yapı kimyasalları sektörünün lideri olan Kalekim’in 9. fabrikasının, 30 milyon TL yatırımla 2017’nin üçüncü çeyreği içerisinde açılması planlanıyor. İstanbul, Isparta, Mersin, Yozgat, Erzurum ve Mardin olmak üzere 5 coğrafi bölgede üretim yapan fabrikalarına Balıkesir ile birlikte Ege Bölgesi’ni de katan Kalekim, böylece bölgedeki konumunu güçlendirecek, Marmara Bölgesi’ndeki faaliyetlerini de desteklemiş olacak. Toplam 65 milyon TL ciro hedefiyle, Kalekim’in faaliyet gösterdiği tüm iş kollarında üretim yapabilecek kapasiteyle hayata geçecek olan fabrikada, her türlü yapı kimyasallarını kapsayan; seramik yapıştırıcıları, derz dolguları, su ve ısı yalıtım malzemeleri, iç ve dış cephe boyaları ve dekoratif dış cephe sıvaları üretilecek.

SANAYİ İLE BÜYÜMEK ŞART
Balıkesir Sanayi Odası’nda gerçekleşen imza töreninde konuşan Zeynep Bodur Okyay, “Balıkesir tıpkı birlikte anıldığı Çanakkale gibi, bizim gönül bağımızın güçlü olduğu bir kent. Bu kentte derin bir sanayi kültürü var. Bu yatırım için çalışırken Valilikten Belediye’ye, sanayi ve ticaret odalarından organize sanayi bölgesine kadar her mevkiden büyük destek ve teşvik gördük. Bize yatırım cesareti veren bu destek için bugün bir arada bulunduğumuz herkese çok teşekkür ediyorum” dedi. Türkiye’nin sanayi ile büyümesinin şart olduğunu, ülke olarak İstanbul’un yanına en az dört yeni cazibe merkezi eklememiz gerektiğini söyleyen Zeynep Bodur Okyay, Balıkesir’in, İstanbul-İzmir aksında, geleceği en parlak kentlerin başında geldiğini ifade etti. Zeynep Bodur Okyay, Kale Grubu olarak bu yatırımla hem kente değer katmayı hem de bölgedeki varlıklarını güçlendirmeyi amaçladıklarını söyledi.


Kaynak: Haber Merkezi