Çanakkale'de depremin ardından bazı evlerde çatlaklar oluştu Çanakkale'de depremin ardından bazı evlerde çatlaklar oluştu

Gelibolu İlçe Sağlık Müdürlüğü Eğitim Birimi personeli, mahalle ve köy muhtarlarına Kırım Kongo Kanamalı Ateşi hakkında eğitim verdi ve halkın fark edebileceği yerlere afiş ve broşürler asılması için dağıtım yaptı.
Uzmanlar, yapılan bilgilendirme çalışmasında, kene kaynaklı hastalıklardan korunmanın önemine vurgu yaptılar. Özellikle açık arazilerde ve ormanlık alanlarda uzun kollu giysilerin kullanılmasının önemine değinildi. Kenenin bir bireyi hastalıkla enfekte etmesi için ortalama olarak 24 saat beslenmesi gerektiği belirtildi ve kenelerin mümkün olduğunca hızlı bir şekilde çıkarılması gerektiğinin altı çizildi.
Ayrıca, Eceabat Toplum Sağlığı Merkezi personeli, Köprülü Hamdibey İlkokulu'nda tüm sınıfların öğrencilerine Kırım Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA) hastalığı hakkında bilgilendirme yaptılar. Hastalıktan korunma için keneye karşı alınması gereken tedbirler ve müdahale yöntemleri öğrencilere anlatıldı.
Bu bilgilendirme çalışmalarıyla, halkın ve öğrencilerin kene kaynaklı hastalıklara karşı bilinçlenmesi ve önlemler alması hedefleniyor. Sağlık ekiplerinin yaptığı bu çalışmalar, bölgede sağlığın korunması ve toplumun bilinçlendirilmesi adına önemli bir adım olarak değerlendiriliyor.

Editör: Boğaz Gazetesi