Çanakkale'de son yıllarda üretimin arttığı Trabzon hurmasının kurutma mevsimi başladı. Üreticiler, sezonun açılmasıyla birlikte tatlı bir girişim içerisine girdi. Cennet elması olarak bilinen Trabzon hurması, aynı zamanda Doğu hurması, Çin eriği, Japon elması ve Japon hurması isimleriyle de tanınıyor. Türkiye'de üretimi hızla artan bu meyve, Çanakkale'de önemli bir üretim kalemi haline geldi. üretilen hurmalar Seralarda kurutularak kışa hazırlanıyor. Çanakkale’de son yıllarda üretimi artan Trabzon hurması Biga ilçesinde kurutma çalışmaları da başladı. Zengin C vitamininin yanı sıra birçok mineral içeren, bol lifli Trabzon hurması kurutularak da tüketiliyor. Bu zenginliği Biga’da hayata geçiren üreticiler, olgunlaşan meyveleri kurutmaya başladı. Biga’nın bereketli topraklarında üretimi yapan çiftçiler seralara astıkları  Trabzon hurmalarını kurumaya bırakıyor. Tatlı telaşa giren üreticileri ziyaret eden Biga Kaymakamı Ercan Kayabaşı, üretim hakkında bilgiler aldı.  

Çanakkale’de personellere koruyucu ruh sağlık eğitimi Çanakkale’de personellere koruyucu ruh sağlık eğitimi

İlçeye bağlı Karahamzalar köyünde hurma üretimi yapan üretici Mehmet Yılmaz’ı ziyaret eden Kaymakam Kayabaşı, çalışmalar hakkında bilgiler aldı. Soyulduktan sonra sebze üretim seralarına asılan cennet hurmaları kurumaya bırakıyor. Bu sayede mevsimi olmayan kış aylarında da tüketilebilen Trabzon hurması, C vitamini katkısı sağlayarak bağışıklığı soğuk kış günlerinde de kuruyor. Yapılan işlemler hakkında bilgiler alan Kaymakam Ercan Kayabaşı, üreticilere bol kazançlar diledi. 

Muhabir: Cuma Deren