Ağustos ayında yaşanan yangın felaketi sonrasında Çanakkale, gelecekteki benzer olaylara karşı daha hazırlıklı olmak için adımlar atmaya devam ediyor.

Bu doğrultuda, Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) çevresindeki ormanlık alanları korumak ve yangın sonrası zarar gören bölgeleri yeniden yeşillendirmek için önemli bir planı hayata geçiriyor. ÇOMÜ, 'Çanakkale Yangınları Sonrası Acil Durum Eylem Planı' adını taşıyan bu girişimi ile çevreyi koruma ve yeniden ağaçlandırma yolunda önemli bir adım atmış durumda. Planın tanıtımı için düzenlenen basın toplantısında, detaylı bilgiler paylaşıldı. Yangınlar nedeniyle zarar gören yaklaşık 135 hektarlık alanın yeniden ağaçlandırılması hedefleniyor. Bu kapsamda, yaklaşık 55 bin ağaç dikimi planlandı. Bu ağaçlar, yangın sonrası boşalan alanları yeşillendirerek, çevreye ve doğal hayata katkı sağlayacak.

55 Bin Ağaç Belirlenen Alanlara Dikilecek
Planlanan ağaç dikimi hakkında bilgiler veren Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Prof. Dr. R. Cüneyt Erenoğlu, "İçinde bulunduğumuz yerleşke dışında yangından zarar gören bölgede, ulusal ağaçlandırma kampanyası başlatıyoruz. 11.11.2023 tarihinde gerçekleştirmeyi planladığımız ağaçlandırma kampanyası ile 55 bin öğrencimizin her birine bir fidan olacak şekilde 55 bin ağacı Çanakkale Orman Bölge Müdürlüğü’nün gösterdiği alanlara dikmeyi planlıyoruz. Bu kampanyayla, yangın nedeniyle zarar gören ormanlık alanlardaki ağaç varlığını yeniden kazandırmayı ve bu bölgenin doğal güzelliğini korumayı hedefliyoruz. Ulusal ağaçlandırma kampanyamıza, sizlerin nezdinde tüm vatandaşlarımızı davet ediyoruz. Kampanyaya katılmak isteyen vatandaşlarımız, üniversitemizin internet sitesinden veya sosyal medya hesaplarından bilgi alabilirler. Bu vesileyle, yangınla mücadelede büyük bir özveri ve gayret gösteren tüm kurum ve kuruluşlarımıza yeniden teşekkür ediyorum" diye konuştu.

Üniversite bu çabalarıyla sadece kendi çevresini değil, bölgenin genel ekosistemini de desteklemiş olacak. Bu çabalara destek veren tüm paydaşlar, çevreyi koruma ve yeşillendirme konusundaki bu önemli çalışmada büyük bir rol oynuyor.

Haber: Veysel Akın Salkın

Editör: Boğaz Gazetesi