Bozcaada Belediye Başkan Yardımcısı Gülay Elbir Uslu ile görüşen öğrenciler ve öğretim görevlileri, "Sadece Bozcaada'yı gezmeye gelmek istemiyoruz, gelmişken bir farkındalık da yaratmamız gerekiyor" diyerek çevre temizliği yapmak istediklerini belirttiler. Bu taleplerinin ardından Bozcaada Belediyesi tarafından gerekli düzenlemeler yapıldı.

Çanakkale Lapseki'yi üzen ölüm Çanakkale Lapseki'yi üzen ölüm

Habbele ve Sulubahçe Koylarında Temizlik
Üç belediye personelinin ve dış temizlik ekibinin nezaretinde, Habbele ve Sulubahçe koylarında temizlik çalışmaları yapıldı. Öğrenciler ve öğretim görevlileri, özellikle Habbele’deki taşlık bölgeyi büyük bir titizlikle temizlediler. Topladıkları atıkları belediyenin getirdiği kamyona yükleyerek bölgenin temizliğine katkıda bulundular.

Çevre Bilinci ve Sorumluluk
ÇOMÜ öğrencileri, gerçekleştirdikleri bu etkinlikle hem çevre bilincine dikkat çektiler hem de Bozcaada'nın doğal güzelliklerinin korunmasına katkı sağladılar. Etkinlik sonunda, Bozcaada Belediye Başkan Yardımcısı Gülay Elbir Uslu, öğrencilerin ve öğretim görevlilerinin duyarlılığı için teşekkür etti.

Bozcaada Belediye Başkanlığından yapılan açıklamada ise,
''Ezine Meslek Yüksekokulu Seyahat-Turizm ve Eğlence Hizmetleri Bölümü öğretim üyelerimiz ve öğrencilerine bu duyarlılıkları için teşekkür ederiz'' denildi.
 

Muhabir: Senem Erdem İnal