Sonbaharın renk cümbüşü Uludağ eteklerinde
Sonbaharın renk cümbüşü Uludağ eteklerinde
İçeriği Görüntüle

Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün son tahmin raporuna göre Çanakkale ve ilçelerinde haftanın ilk iki günü sisli ve puslu bir hava hakim olacak. Ancak salı gününden itibaren gökyüzü yerini gök gürültülü sağanak yağışlara bırakacak.

Kent merkezinde 2 Kasım Pazar günü puslu, 3 Kasım Pazartesi ise sisli bir hava bekleniyor. 4 Kasım Salı günü itibarıyla yağışlı sistem bölge genelinde etkisini gösterecek. Çanakkale merkezde hava sıcaklıkları 11 ile 21 derece arasında değişirken, salı ve çarşamba günleri gök gürültülü sağanak geçişleri öngörülüyor.

Ayvacık, Bayramiç, Biga ve Çan ilçelerinde de durum benzer. Bu bölgelerde haftanın ilk günlerinde sabah saatlerinde yoğun sis görülecek. Salı gününden itibaren başlayan sağanak yağışların çarşamba günü de etkisini sürdüreceği tahmin ediliyor. Sıcaklıklar Ayvacık’ta 8-20, Bayramiç’te 8-23, Biga’da 9-23, Çan’da 8-24 derece aralığında seyredecek. Eceabat, Gelibolu ve Gökçeada çevrelerinde pazartesi günü puslu ve sisli hava etkili olacak. Salı ve çarşamba günleri gök gürültülü sağanak yağış beklenirken, perşembe günü çok bulutlu bir hava öne çıkıyor. Bozcaada’da sıcaklık 12-20 dereceye kadar düşecek.

Haftanın ikinci yarısında hava sıcaklıkları genel olarak 9 ila 19 derece arasında değişecek. Perşembe günü yağışların etkisini kaybedip çok bulutlu bir gökyüzünün hakim olması bekleniyor. Meteoroloji, özellikle sabah saatlerinde sis nedeniyle görüş mesafesinin düşebileceğini, yağışlı günlerde ise sürücülerin dikkatli olması gerektiğini hatırlatıyor.I M G 1172

Muhabir: Ogün İnal