Meteoroloji 2. Bölge Müdürlüğü, Çanakkale'de önümüzdeki günlerde hava sıcaklıklarının artacağını duyurdu. Bu durum, kentte yaz mevsiminin etkisini artırarak sıcakların artmasına neden olacak. Haziran ayının başından itibaren Çanakkale'de hava sıcaklıklarının mevsim normallerinin üzerinde seyrettiği gözlemlenmekteydi. Ancak geçtiğimiz hafta sonunda hava sıcaklıklarında bir düşüş yaşanmış ve kentte serinlemişti. Meteoroloji 2. Bölge Müdürlüğü verilerine göre, 9 Haziran Pazar gününden itibaren Çanakkale'de yeni bir sıcak dalgası yaşanacak. Özellikle 10 Haziran Pazartesi günü en yüksek sıcaklığın 34 derece olması bekleniyor. Sıcaklık, 12 Haziran Çarşamba gününe kadar 34 derece civarında seyredecek.

Çanakkale'de lüks oldu! Çanakkale'de lüks oldu!

Hava Sıcaklığı 40 Dereceye Kadar Yükselecek
Çanakkale'nin merkezinde olduğu gibi ilçelerinde de benzer bir durum söz konusu olacak. Haftanın başında Bayramiç ilçesinde sıcaklıklar 37 ila 40 derece arasında seyrederken, en yüksek sıcaklığın 12 Haziran Çarşamba günü hissedilmesi bekleniyor. Lapseki ve Yenice ilçelerinde de sıcaklıkların artması bekleniyor.

Vatandaşlar Uyarıldı
Meteoroloji yetkilileri, vatandaşların aşırı sıcaklara karşı dikkatli olmalarını ve önlem almalarını tavsiye ediyor. Özellikle güneşin dik geldiği saatlerde dışarıda fazla kalmamak, bol su tüketmek ve serin yerlerde vakit geçirmek sıcakların olumsuz etkilerinden korunmak için önemli.

58

Muhabir: Veysel Akın Salkın