Bu süreçte aldığı eğitimler ve geliştirdiği yetenekleri sayesinde müzik kariyerinde önemli adımlar atan Berberoğlu, söz ve müziği kendisine ait ikinci bestesini dinleyicilerle buluşturdu. "Ruhumun İzleri" adlı bu yeni single, genç sanatçının müzik dünyasında güçlü bir yer edinmesini sağladı.
Çanakkale, geçmişten bugüne birçok başarılı sanatçı yetiştiren bir şehir olarak dikkat çekiyor. Özellikle besteci Teoman Alpay gibi isimlerle tanınan bu şehir, müzik dünyasına pek çok yetenek kazandırdı. Berkin Berberoğlu da bu yeteneklerden biri olarak, müziğin çıtasını yükseltmeye devam ediyor. Sahne performansları ve besteleriyle adından sıkça söz ettiren Berberoğlu, Çanakkale'nin müzik mirasını yeni nesillere taşıyor.

"Ruhumun İzleri" ile Yaza Damga Vurdu
Berberoğlu'nun ikinci single'ı "Ruhumun İzleri", dijital platformlarda yayınlanmasıyla birlikte büyük ilgi gördü. İlk single'ı "Hırsız" ile müzikseverlerin dikkatini çeken genç şarkıcı, bu kez duygusal bir eserle karşımıza çıkıyor. "Ruhumun İzleri" şarkısının sözlerini yaşadığı deneyimlerden ilham alarak tamamlayan Berberoğlu, bu eseriyle dinleyicilerin kalbine dokunmayı başardı. Dinleyicilerin olumlu geri dönüşleri ve destekleri, genç sanatçının motivasyonunu artırarak gelecekteki projeleri için ilham kaynağı oldu. Kısa sürede büyük beğeni alan şarkısı ve müzik serüveni ile ilgili bilgiler veren  Çanakkaleli Genç şarkıcı Berkin Berberoğlu   “Lise yıllarında ilk gitarımı alarak hem notaları öğrenmek hem de müziğe daha iyi adapte olabilmek için  kurs almaya başladım. Yaklaşık 4 yıl gitar çaldıktan sonra şarkı söylemeye de başladım. Bir yandan söylerken bir yandan da kendi duygularımı beste yapmaya karar verdim ve şarkı sözlerimi kendim yazmaya başladım.    22 Eylül 2023 ‘te sözleri bana ait  tamamen bitmiş bir ilişkinin bende bıraktığı izleri taşıyan ilk single’m  ‘Hırsız’ çıktı.   Bana söylenen güzel ve anlamlı sözleri alarak kendim besteleyip düzenleyerek yayınladık” dedi. 

''Yaşanmışlıklarımızı Anlatan Besteler Üretmeye Devam Edeceğim'' 
Son şarkısı hakkında da bilgiler veren ve hangi duygularla yazdığını belirten Genç Şarkıcı Berkin Berberoğlu “Son şarkım ‘Ruhumun İzleri’ ise benim yazdığım ilk şarkılardan bir tanesi.  Ancak şarkı bana eksik geliyordu. Çünkü duygusu yoktu ben onu ilk yazdığım zaman.  Ama sonradan yaşadığım bazı şeyler, bazı olaylar, duygu değişimleri ve yaşanmışlıklar beni geriye götürdü ve baktım ‘benim böyle bir şarkım da varmış’ dedim ve eksik duygularını da tamamlayarak şarkıyı yayınlayacak hale getirdim.  Şarkının tamamlanmasının ardından  6 aylık bir süre içinde son   single’m ‘Ruhumun İzleri’ de dijital platformlarda yerini alarak müzik severlerle buluşturdum. Yaşanmışlıklarımızı anlatan besteler üretmeye devam edeceğim müzik hayatımda üçüncü single için de çalışmalara başladım” şeklinde konuştu.

Berberoğlu Sahne performansları, kendine özgü besteleri ve müziğe olan tutkusu sayesinde kısa sürede büyük bir hayran kitlesi kazandı. Berberoğlu, gelecekte de müzikseverlere yeni eserler sunmaya ve adından söz ettirmeye devam edecek.

Çanakkale'de lüks oldu! Çanakkale'de lüks oldu!


 

Muhabir: Veysel Akın Salkın