Korudağ mevkisinde trafik kontrollü olarak sağlanıyor Korudağ mevkisinde trafik kontrollü olarak sağlanıyor

Özellikle yaz aylarında Çanakkale’nin en çok turist ağırlayan ilçelerinden biri olan Gökçeada, ayrıca ‘Organik ada’ ünvanı ile de  yetiştirildiği hayvansal ve bitkisel ürünlerle tarımda da söz sahibi. Bu potansiyeli göz önünde bulunduran Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi, geleceğin şeflerinin yetiştirilmesi için Uygulama Bilimler Meslek Yüksek Okulunu adada açmıştı. Yıllardır adada faaliyet Gösteren MYO’da her yıl onlarca öğrenci Türk ve Dünya mutfağını öğreniyor. Tarımsal ürünlerin yanı sıra deniz mahsullerinde de öne çıkan Gökçeada’da 4. Yıldır gerçekleştirilen   Geleneksel Lezzetli Kök Sebzeler Yarışması bu yıl da genç şeflerin katılımı ile gerçekleştirildi.

Gökçeada Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu tarafından düzenlenen  Jüri üyeliğini  Gökçeada Belediye Başkanı Bülent Ecevit Atalay ve akademisyenlerin yanı sıra Ada esnaflarının yaptığı  4. Geleneksel Lezzetli Kök Sebzeler Yarışması,  heyecanlı anlara neden oldu. Yapacağı yemeği ve kullanacağı malzemeleri kendi seçen öğrenciler, verilen süre içinde tabaklarını hazırlamaya çalıştı.  Genç şefler tarafından hazırlanan tabaklar görsel şölen oluştururken, lezzetleri ile de damak çatlattı.  Jürinin değerlendirilmesinin ardından dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi.

 

Muhabir: Cuma Deren