Çanakkaleli olan ve yaklaşık 3 yıldır aşçılık mesleğini sürdüren Dilanur Aygün, Türkiye’nin en çok izlenen yemek yarışmalarından MasterChef’e katılarak adından söz ettirdi. Yarışmaya “Kazdağları Aroması” adını verdiği özel tabağıyla katılan genç şef adayı, hem yöresel ürünleri hem de doğayla iç içe hazırladığı tarifleriyle izleyicilerden ve şeflerden beğeni topladı. Yarışmada sunumunu yaptığı özel tarifte, Kazdağları’ndan özenle topladığı aromatik otları kullanan Aygün, aynı zamanda Çanakkale’nin meşhur kuru domatesini de tabağına ekledi. Tamamen yerli ve doğal ürünlerden oluşan bu tabakta, kendi tarlalarında yetiştirdikleri karakılçık buğdayından yapılan ekşi mayalı ekmeğe de yer vererek doğallığın ve emeğin ön planda olduğu bir lezzet sundu.
“Kullandığım tüm ürünler ya ev yapımı ya da Kazdağları’ndan getirildi”
Dilanur Aygün yarışmada yaptığı açıklamada, “Yarışmaya getirdiğim tüm ürünler ya ev yapımı ya da Kazdağları’ndan özenle toplandı. Özellikle Çanakkale’den getirdiğim ev yapımı ürünleri kullanmayı tercih ettim” diyerek yöresel ürünlere verdiği önemi vurguladı. Sunumun son anlarında büyük bir heyecan yaşayan Aygün, tartar tabak sunumunda küçük bir detayı atlaması nedeniyle yarışmaya veda etmek zorunda kaldı. Şeflerin beğenisini kazanmasına rağmen tartarın kasnağını çıkarmayı unutan genç yarışmacı, kurallar gereği tabağını tamamlayamamış sayıldı.