Ergüven, klinik ve sağlık alanında dünya çapında saygın bir konuma sahip olan Imperial College Londra Tıp Fakültesi'nde ziyaretçi araştırmacı olarak görev yapacak. Ergüven, klinik çalışmaları ve sağlık alanındaki yenilikçi yaklaşımı ile tanınan Imperial College Londra Tıp Fakültesi'nde, sağlık ve klinik araştırmalarına katkıda bulunmak üzere Londra'ya taşınıyor. Dünya çapında dördüncü sırada yer alan bu prestijli üniversitede çalışacak olmanın heyecanını yaşayan Ergüven, bu deneyimin kariyerine önemli katkılar sağlayacağını belirtti.

Dikili’de orman yangını Dikili’de orman yangını

Uluslararası Alanda Tanınan Bir İsim
Çanakkale'nin yanı sıra yurt içi ve yurt dışında sağlık alanındaki çalışmaları ile adından söz ettiren Ömür Ergüven, daha önce gerçekleştirdiği projeler ve araştırmalarla büyük beğeni toplamıştı. Ergüven, şimdi ise Imperial College Londra Tıp Fakültesi'nde yapacağı çalışmalarla hem kendi bilgi birikimini artırmayı hem de uluslararası sağlık camiasına katkıda bulunmayı hedefliyor. Ergüven, Londra'da gerçekleştireceği klinik çalışmaların, özellikle sağlık teknolojileri ve yenilikçi tedavi yöntemleri üzerine odaklanacağını ifade etti. Imperial College Londra Tıp Fakültesi'nde görev alacak olmanın, onun için büyük bir onur ve fırsat olduğunu belirten Ergüven, bu deneyimle birlikte Türkiye'ye döndüğünde elde ettiği bilgi ve tecrübeleri burada uygulamayı planladığını söyledi.

Çanakkale ve Türkiye İçin Büyük Bir Kazanç
Genç yaşına rağmen sağlık alanında önemli başarılara imza atan Ergüven'in Londra'daki çalışmaları, hem Çanakkale hem de Türkiye için büyük bir kazanç olarak değerlendiriliyor. Ergüven'in Imperial College Londra'daki çalışmaları, Türkiye'nin sağlık alanındaki uluslararası temsiliyetini ve başarısını artıracak önemli bir adım olarak görülüyor. İngiltere’ye kabulü ile ilgili sosyal medya hesabı üzerinden bir paylaşım yapan Ergüven “Başardım! İngiltere'nin en zor okullarından birinde, Tıp Fakültesi'ne bağlı Dijital Sağlık Birimi'nde ziyaretçi araştırmacı olarak tam zamanlı olarak başlayacağım! Imperial College London, klinik ve sağlık alanındaki sıralamada tüm dünyada 4. sırada. 🎉 Ağustos'ta döndüğümde ise dijital sağlık biriminin benzerini Türkiye'de kurmak için adım atacağız. Öğrendiğim tüm birikimi ülkeme aktarmak için sabırsızlanıyorum.  Beni her zaman destekleyen anne ve babama, hayatı benim için kolaylaştıran ortağıma ve ekip arkadaşlarıma, değerli hocalarıma, meslektaşlarıma, bana inanan ve çabamı gören herkese çok teşekkür ederim” ifadelerine yer verdi. 

Muhabir: Coşkun Balcı