Organik ürün almak isteyen vatandaşların yanı sıra, yaşanan ekonomik darboğaz nedeni ile dar gelirli vatandaşların en çok tercih ettiği Halk Bakkal, kırmızı ette de vatandaşların tercihi oluyor.

Balıkesir bamyasını cips yapıp 15 kat değer kattılar Balıkesir bamyasını cips yapıp 15 kat değer kattılar

 Kooperatiflere destek olmak ve üreticinin ürünlerini direkt halka ulaşmasını sağlamak amacı ile Çanakkale Belediyesi tarafından kurulan Halkın Bakkalı  gıda, sebze ve meyve ürünlerinin yanı sıra kırmızı et .eşitlerinde de vatandaşlara uygun fiyatlar sunuyor.


Girdi ve işçilik maliyetleri bahane edilerek kasaplarda her geçen gün artan et fiyatlarına karşın Halkın Bakkalında Fiyatların daha düşük olması nedeni ile özellikle dar gelirli ailelerin tercihi oluyor.   Sipariş üzerine alınan etler kasapların yarı fiyatına alıcı buluyor.   Pazartesi, Salı, Çarşamba, Perşembe ve cumartesi günleri saat 17.00'ye kadar alınan siparişler, cuma günleri  saat 15: 00-18:30 saatleri arasında sipariş verenlere teslim ediliyor. 

İşte Halkın Bakkalı'nda fiyatlar
Haftanın belli günlerinde alınan siparişlere göre hazırlanan etler, daha sonra vatandaşlara teslim ediliyor.  Halk Bakkalından yayınlanan güncel fiyata göre;
Kuzu but: 590₺/kg
Kuzu haşlama: 575₺/kg
Kuzu böbrek: 605₺/kg
Kuzu şiş: 710₺/kg
Kuzu külbastı: 750₺/kg
Net pirzola: 740₺/kg
Kuzu çorbalık: 100₺/kg
Kuzu dalak: 225₺/kg
Kuzu kuşbaşı: 710₺/kg
Dilim kokoreç: 700₺/kg
Biftek (antrikot): 690₺/kg
Kuzu kelle: 150₺/adet
Kuzu kuyruk yağı: 250₺/kg
Kuzu gerdan: 500₺/kg
Kuzu kol: 580₺/kg
Dil: 400₺/kg
Kemik suyu: 100₺/kg
Kemik: 60₺
Dana uykuluk: 400₺/kg
Dana dalak: 60₺/kg
Dana kelle: 450₺/adet
Sakatat kavurma: 180₺/kg

Dana kıyma: 450₺/kg
Dana kuşbaşı: 490₺/kg
Dana köfte: 470₺/kg
Dana beyin: 100₺/adet
Dana etli paça: 100₺/kg
Dana işkembe: 100₺/kg
Dana pişmiş işkembe: 210₺/kg
Dana yürek: 200₺
Dana böbrek: 140₺
Dana ciğer: 500₺/kg
Dana kuyruk: 280₺/kg
Pirzola: 740₺/kg
Sucuk: 550₺/kg
Kuzu takım ciğer: 450₺/kg
Kuzu karaciğer: 650₺/kg
Kuzu kıyma: 650₺/kg

Muhabir: Cuma Deren