Kalkım Belediye Başkanı Zeynep Çelik, projenin ihale sürecine gelindiğini kamuoyuna duyurdu.
Başkan Çelik yaptığı açıklamada, Kalkım–Edremit Yolu Projesi’nin ihalesinin 30 Ocak’ta gerçekleştirileceğini belirterek, bu gelişmenin belde için tarihi bir adım olduğunu vurguladı. Projenin hayata geçmesiyle birlikte yolculuk süresinin yaklaşık 20 dakikaya düşeceği, ulaşımın ise daha güvenli ve konforlu hale geleceği ifade edildi.
Proje Detayları Bursa’da Görüşüldü
Kalkım Belediye Başkanı Zeynep Çelik’in, Karayolları 14. Bölge Müdürlüğü’nde Bölge Müdürü Umut Akyazı ile bir araya gelerek projenin teknik detaylarını görüştüğü bildirildi. Görüşmede, yol standardının yükseltilmesi ve bölge trafiğini rahatlatacak düzenlemeler ele alındı.
Başkan Çelik, bu önemli yatırımın beldeye kazandırılmasında emeği geçenlere; Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Çanakkale AK Parti Milletvekili Ayhan Gider ve Karayolları Bursa Bölge Müdürü Umut Akyazı’ya desteklerinden dolayı teşekkür etti.
Kalkım–Edremit Yolu Projesi’nin tamamlanmasıyla birlikte bölgenin ulaşım altyapısının güçlenmesi, ekonomik ve sosyal hareketliliğin artması bekleniyor.





