Çanakkale’de son dönemde yaşanan orman yangını sonrasında valilik bir yasak kararı alarak, konu hakkında kaymakamlıklar ve muhtarları bilgilendirdi. Çanakkale Muhtarlar Derneği Başkanı Ufuk Göçoğlu da valilik kararını sosyal medya hesaplarından paylaşarak duyurdu.

Alınan karar göre; bugünden (19 Haziran Çarşamba) başlayarak 23 Haziran 2024 tarihine kadar biçerdöver ve balya bağlama makineleri sadece sabah saat 06:00 ile öğlen 11:00 arasında çalışabilecek. Bu saatler dışında çalışmaların valilik kararıyla yasaklandığını aktaran Göçoğlu, tüm muhtarların, köylerde bu ilanı duyurmalarını rica etti.

Valilik kararı doğrultusunda Çanakkale’de 2024 yılı içerisinde sıkça meydana gelen yangınlarının bir çoğunun tarımsal (biçerdöver ve balya makinası vb.) kaynaklı olması sebebiyle; il genelinde hasat sezonu boyunca balya makinalarında samanın parçalanması amacı ile takılan ve parçalama anında yangın çıkmasına neden olan haşpayların sökülerek balya makinalarının kullanılacak.

23.06.2024 tarihine kadar devam edecek kuvvetli rüzgar ve artan hava sıcakları nedeniyle biçerdöverler ile hasat ve balya bağlama işçileri 19-22 Haziran tarihlerinde sabah saat 06:’da başlayıp 11:00’de işlerine son verecek.

Muhabir: Ersan Küçükkuru