Yargıtay'a göre ‘Seni sevmiyorum' demek boşanma sebebi (Video)
Yargıtay'a göre ‘Seni sevmiyorum' demek boşanma sebebi (Video)
İçeriği Görüntüle

Çanakkale’de sabah saatlerinde yaşanan telefon dolandırıcılığı girişimi, vatandaşların dikkati sayesinde olumsuz bir sonuç doğurmadan engellendi. Edinilen bilgilere göre, kendilerini farklı kurumlarla bağlantılı kişiler gibi tanıtan dolandırıcılar, bazı vatandaşları telefonla arayarak çeşitli gerekçeler öne sürdü. Görüşmeler sırasında vatandaşları bankamatiklere yönlendirmeye çalıştığı öğrenilen şahısların, hesaplarla ilgili sorunlar, güvenlik gerekçeleri veya benzeri bahaneler kullandığı belirtildi. Şüpheli konuşmalar karşısında durumdan şüphelenen bazı vatandaşlar, çevrelerindeki kişilere danışarak ve gelen talepleri yerine getirmeyerek olası bir dolandırıcılığın önüne geçti. Dolandırıcıların yönlendirmelerine uymayan vatandaşlar, maddi kayıp yaşamadan kurtulurken, olay bölgede benzer yöntemlerle gerçekleştirilebilecek girişimlere karşı da dikkat çekti.

Yetkililer, telefonla arayarak para transferi talep eden, banka hesabı bilgisi isteyen veya vatandaşları bankamatiklere yönlendiren kişilere karşı dikkatli olunması gerektiğini hatırlatıyor. Resmî kurumların vatandaşlardan telefon üzerinden para göndermelerini istemediği vurgulanırken, şüpheli durumlarla karşılaşanların en yakın güvenlik birimine başvurması tavsiye ediliyor.

Çanakkale’de yaşanan son olay, telefon dolandırıcılarının farklı yöntemlerle vatandaşları hedef almaya devam ettiğini bir kez daha gözler önüne serdi. Özellikle yaşlı vatandaşların bu tür aramalara karşı daha dikkatli olması gerektiği belirtiliyor.

Kaynak: Haber Merkezi