Sağlık Bakanlığı koordinasyonunda Türkiye Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) ile birlikte gerçekleştirilen MED EU MODEX 2023 Çanakkale Tıbbi Saha Uygulama Tatbikatı, büyük bir katılımla başladı.

Bu tatbikat, uluslararası ekiplerin afet ve acil durumlarda etkili bir şekilde işbirliği yapmalarını kolaylaştırmayı amaçlıyor ve sağlık müdahaleleri, arama kurtarma operasyonları, tahliye, güvenlik, trafik yönetimi ve barınma faaliyetleri gibi alanlarda koordinasyon, eğitim ve deneyim paylaşımını teşvik ediyor. Tatbikatın bir parçası olarak, şehrin farklı bölgelerine Romanya, Portekiz, Polonya, Türkiye, AFAD (Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı) ve UMKE (Ulusal Medikal Kurtarma Ekipleri) tarafından sahra hastaneleri ve çadırlar kuruldu. Bu sahra hastaneleri, tatbikatın senaryosu gereği, çeşitli patlama ve kazalarda yaralananlar ile deprem enkazından kurtarılan afetzedelerin tıbbi müdahalelerini yapmak üzere hizmet verecek.

Yedi Ülkeden 2,446 Personel ve 202 Araç Katılıyor
Azerbaycan, Almanya, Portekiz, Finlandiya, Romanya, Estonya ve Polonya'dan toplam 2,446 personel ve 202 araç, Türkiye'de düzenlenen MED EU MODEX 2023 tatbikatına katılıyor. Bu büyük çaplı uluslararası etkinlik, 22 Eylül tarihine kadar Çanakkale'de sürecek.

Haber: Şahver Banu Çağlak

Editör: Boğaz Gazetesi