Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın destekleriyle hazırlanan "Asırlık Tariflerle Türk Mutfağı" kitabı temel alınarak düzenlenen etkinlikler, Çanakkale İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü'nün koordinasyonunda yapıldı. Bu önemli hafta boyunca Çanakkale'nin eşsiz lezzetleri, yerel halk ve ziyaretçilere tanıtıldı. Türk Mutfağı Haftası kapsamında Çanakkale'de düzenlenen etkinliklerin en dikkat çekici kısmı, geleneksel keşkek yemeğinin ikramı oldu. Çanakkale Valiliği'nin himayelerinde, İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü'nün koordinasyonunda ve Çanakkale Ticaret Borsası'nın destekleriyle gerçekleştirilen bu etkinlikte, Yıldız Aşçılar ve Pastacılar Derneği tarafından hazırlanan keşkek, vatandaşlara sunuldu.
Halktan Yoğun İlgi
İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü hizmet binası önünde yapılan keşkek ikram etkinliğine, Vali İlhami Aktaş, İl Kültür ve Turizm Müdür Vekili Hüseyin Şevik, Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Üyesi Sinan Erdoğan, kurum müdürleri, turizmciler, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katıldı. Etkinlikte konuşan Vali İlhami Aktaş, keşkek dağıtımına katkı sunan herkese teşekkür ederek, Çanakkale'nin misafirperverliğini ve paylaşma kültürünü vurguladı.